Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
08.06.2018 11:21

Petržalka zaplnila Hlavné námestie


Ilustračná snímka


Bratislavské Kultúrne leto odštartovala najväčšia mestská časť. Hlavné námestie patrilo už druhý rok Petržalke. „Krstnými rodičmi“ projektu prezentácie mestskej časti v centre mesta sú Bratislavské kultúrne a informačné stredisko a oddelenie kultúry MÚ Petržalka s jeho vedúcou Alenou Greksa.


Petržalka na Hlavné námestie prilákala do 10-tisíc návštevníkov. V stane Kultúrnych zariadení Petržalky si prišli na svoje najmä deti, ktoré si tu mohli kresliť a vôbec uplatniť tvorivo svoju fantáziu, hneď vedľa Miestna knižnica Petržalka prispela ukážkou knižného fondu, o ktorý bol, mimochodom, veľký záujem, a informáciami o tom, že aktivity knižnice sa nekončia len požičiavaním kníh.

Veľkú pozornosť okoloidúcich pútali informačné banery o histórii Petržalky. Ľudia sa pri nich počas celého popoludnia zastavovali, dokonca si robili z nich poznámky a fotili si ich. A návštevníkov zaujala aj miniatúra predzáhradky, akých je v Petržalke neúrekom a ktorú vytvorili pracovníci oddelenia životného prostredia MÚ a maketa gotickej veže Františkánskeho kostola, ktorá stojí v Sade Janka Kráľa. Tá je dielom kolektívu ZŠ Dudova.

No a na pódiu Petržalka predviedla, aké má šikovné deti aj seniorov, či už ide o spev a tanec (folklórny aj moderný) alebo šport. Vystriedali sa tu desiatky účinkujúcich a všetkých diváci ocenili zaslúženým potleskom. Moderátor Mirec Babjak prispel tiež mnohými informáciami o Petržalke, ktoré vzbudili pozornosť okoloidúcich a primäli ich pristaviť sa.

Keďže Petržalka bývala známa svojimi marhuľovými sadmi, návštevníci si mohli pochutnať na marhuľových koláčikoch a nechýbalo ani občerstvenie v podobe kávy a osviežujúcej limonády, aby v ústach po koláčikoch nezostalo sucho. A to všetko, samozrejme, zdarma.

Podujatie na pódiu svojím vystúpením podporili aj vynikajúci muzikanti Peter Luha a Marián Jaslovský. Celé vydarené popoludnie a večer ukončil koncert Petržalčana, Denisa Lacha a jeho kapely.

Autor: (ts-petrzalka)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2021
V Petržalke pripravujú architektonickú súťaž pre Námestie Republiky
Dlhé roky zanedbaný priestor Námestia Republiky, ktoré má potenciál stať sa centrálnym verejným priestorom bratislavskej Petržalky, čaká revitalizácia.
viac
06.11.2021
Vianočné trhy na Hlavnom námestí sa začnú v piatok 26. novembra
Tohtoročné vianočné trhy na Hlavnom námestí mesto Bratislava otvorí v piatok 26. novembra. Vstup na Vianočný hlavný trh bude podľa aktuálneho nastavenia COVID semaforu v čase spustenia trhov, buď v režime plne očkovaní alebo OTP.
viac
02.11.2022
Na Hlavnom námestí už stojí 12-metrový vianočný stromček
Na Hlavnom námestí v Bratislave už stojí vianočný stromček. Je to 40 rokov starý, 12 metrov vysoký smrek pichľavý.
viac
28.11.2022
Na Hlavnom i Hviezdoslavovom námestí sa oficiálne začnali vianočné trhy
Rozsvietením vianočného stromčeka sa v piatok podvečer na Hlavnom námestí v Bratislave oficiálne začali tohtoročné vianočné trhy, ktoré sa do hlavného mesta vracajú po dvojročnej pandemickej prestávke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %