Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.05.2017 01:45

Na Liptove sa bude bicyklovať za dobrú vec


Cieľom organizátorov je zapojiť do akcie každého, kto má chuť a vôľu pomôcť a ukázať, že aj zdanlivo nemožné môže byť možné.


„Od Tatier k Dunaju“ – tak znie názov cyklistickej charitatívnej osvetovej akcie s medzinárodnou účasťou v prospech pacientov s chorobou sclerosis multiplex. Tento rok sa dejiskom pretekov stane opäť aj Liptov.


Nad projektom prevzal záštitu minister zdravotníctva Tomáš Drucker a nebudú na ňom chýbať ani známe tváre, ktoré sa do pretekov priamo zapoja. Podujatie začína už v pondelok 22. mája na Liptove a končí symbolicky 27. mája v Bratislave, v Slovenský národný deň sclerosis multiplex.

Osveta o ochorení sclerosis multiplex je veľmi vhodnou možnosťou ako verejnosť oboznámiť s týmto problémom. Je to totiž ochorenie bez logiky a s nepredvídateľnými príznakmi, priebehom, aktivitou a tiež reakciou na liečbu. Združenie sclerosis multiplex Nádej organizuje už 3. ročník tejto akcie a ich cieľom je podpora a pomoc jednak pacientom s touto diagnózou, ale aj ich príbuzným a priateľom. „Šport a pravidelný pohyb je pri ochorení sclerosis multiplex veľmi potrebný. Preto je dôležité informovať čo najširšiu verejnosť o ochorení, aby poznali možnosti stabilizácie progresie. Bicyklovanie je obľúbený, medzi ľuďmi rozšírený šport, preto je vhodný ako prostriedok na získanie podpory širokej verejnosti v boji proti ochoreniu,“prezradila Jaroslava Valčeková zo Združenia sclerosis multiplex Nádej.

Prvá etapa začína v pondelok 22. mája v Liptovskej Kokave a bude merať 48 kilometrov s cieľom v KÚPEĽOCH LÚČKY. Tam si klienti oddýchnu a vďaka liečivej termálnej minerálnej vode načerpajú nové sily, aby na ďalší deň z Lúčok pokračovali etapou dlhou opäť 48 kilometrov do Terchovej.

Tento projekt už v minulosti podporilo množstvo známych mien ako skupina Fragile, Richard Raši, Sajfa či Peter Sagan, ktorý všetkých záujemcov pozval aj na tento ročník. Už budúci týždeň sa k osobnostiam pripoja napríklad aj Ivan Tuli Vojtek, Katka Ščevlíková či obľúbený Juraj Šoko Tabaček. „Je nám cťou, že môžeme aj takýmto spôsobom podporiť správnu vec a pomôcť ľudom s touto nepríjemnou chorobou. KÚPELE LÚČKY sú zdravotníckym zariadením a vďaka liečivému pokladu, ktorým je naša voda, sa aj takto snažíme pomôcť veľmi peknému projektu, ktorý ukazuje, že nádej netreba strácať,“ informoval Martin Beňuch, riaditeľ KÚPEĽOV LÚČKY a.s.

V sobotu 27. mája si pripomíname Slovenský Národný Deň sclerosis multiplex a v posledný májový deň navyše Medzinárodný deň sklerózy multiplex. Aj preto nie je obdobie konania akcie vôbec náhodné. Jediné kúpele s liečivou vodou na Liptove pri tejto príležitosti pripravili pre všetkých, ktorí nezanedbávajú starostlivosť o svoje zdravie špeciálnu ponuku. V týždni od 29. 5. do 4. 6. 2017 môžu záujemcovia získať zľavu vo výške desiatich percent na pobyt v kúpeľoch, pričom desať percent zo zaplatenej ceny týchto pobytov darujú KÚPELE LÚČKY a.s. združeniu Nádej.

„Liptovu príroda dala do vienka vysoké hory a zdravie, ktoré vyviera zo zeme v podobe termálnych a liečivých prameňov. Región je predurčený nato, aby bol miestom pre relax, oddych či už aktívny alebo pasívny a prispieval tak k zdraviu a pohode ľudí,“ povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

 

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR Region Liptov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2017
Oslavy 70. výročia vzniku mesta Vysoké Tatry budú trvať celý rok
V priebehu tohto roka si budú pod tatranskými končiarmi pripomínať 70. výročie vzniku jednotného samosprávneho celku, ktorý dal dovtedy satelitným osadám podhorských obcí možnosť spoločného vývoja.
viac
06.06.2017
Na Liptove otvoria letnú kúpeľnú sezónu
Leto sa blíži aj do jediných liptovských kúpeľov s liečivou minerálnou vodou. Už v piatok 9. júna 2017 symbolicky odomknú letnú kúpeľnú sezónu na Liptove. Otvorenie bude spojené so zábavou pre všetky vekové kategórie a vstup na podujatie je bezplatný.
viac
18.07.2017
Cyklisti budú spoznávať Svidník a jeho okolie
Štvrtý ročník zábavno-poznávacích pretekov Cyklopátrania Prešovským krajom pokračuje v sobotu 22. júla objavovaním Svidníka a jeho okolia.
viac
24.06.2021
Na Liptove pribudol laser pomáhajúci ľudom po prekonaní Covid-19
V Kúpeľoch Lúčky liečia unikátnym laserom. Zariadenie dokáže výrazne pomôcť pacientom, ktorí mali komplikovaný priebeh ochorenia Covid-19 ako aj ľudom s takzvaným post-covidovým syndrómom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %