Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.03.2023 12:35

Na Liptove predĺžili premávku skibusov, pripravili nový grafikon


Snímka zdroj: (Visit Liptov).


Premávku skibusov do Jasnej predĺžili. Nový grafikon platí od pondelka. Podmienky na lyžovanie sú stále veľmi dobré, lyžuje sa na všetkých zjazdovkách zo severnej aj južnej strany Chopka.


Informovala o tom manažérka pre komunikáciu Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov Katarína Šarafínová.

Skibusy jazdia bezplatne pre lyžiarov od 7.15 h do 17.30 h. "Nasadnúť môžu už od zastávky v Demänovej, alebo si môžu svoje autá zaparkovať na záchytnom parkovisku pred Demänovskou dolinou a odtiaľ nasadnúť s lyžami na skibusy, ktoré jazdia v polhodinových intervaloch. Dokonca máme aj dve ranné linky, ktoré vychádzajú už od železničnej stanice v Liptovskom Mikuláši," povedala riaditeľka OOCR Darina Bartková.

Len v čase obeda linky jazdia v hodinových intervaloch. Podrobný grafikon nájdu lyžiari na webe regiónu visitliptov.sk alebo stránke strediska Jasná. Grafikon skibusov platný pre 12. týždeň, teda od 20. marca, budú Liptáci nastavovať počas tohto týždňa a v jeho závere ho aj zverejnia.

"Na Liptove sa stále lyžuje aj v iných lyžiarskych strediskách – Malinô Brdo pri Ružomberku, Ski Centrum Opalisko v Závažnej Porube, Ski areál Podbreziny v Liptovskom Mikuláši, Dolinky v Žiarskej doline, Žiarce v Pavčinej Lehote či Čertovica," priblížila Šarafínová. Podrobnejšie informácie o prevádzke a výške snehu sú podľa nej dostupné priamo na stránkach lyžiarskych stredísk.

Skibus financuje OOCR Región Liptov spolu so strediskom Jasná a obcou Demänovská Dolina aj z dotácie Ministerstva dopravy SR vo výške viac ako 162.000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.12.2019
Skibusy sa čoskoro vydávajú na cesty až pod zasnežené lyžiarske svahy
Zimná sezóna už pomaly naberá na energii. Lyžiari počas uplynulého víkendu vyskúšali prvý tohtoročný sneh na zjazdovkách. 1 mesto, 3 obce, 3 lyžiarske strediská a jedna novinka sezóny ako bonus pre zahraničných lyžiarov.
viac
15.11.2022
Skibusy do Demänovskej doliny budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku
Skibusová doprava do Demänovskej doliny bude v zimnej sezóne 2022/2023 premávať podľa nového cestovného poriadku.
viac
17.12.2022
Do Demänovskej Doliny budú od soboty jazdiť bezplatné skibusy
Do Demänovskej Doliny budú od tohto víkendu jazdiť bezplatné skibusy. Parkovanie na záchytnom parkovisku je pre lyžiarov zadarmo.
viac
25.05.2023
Na Liptove otvorili letnú sezónu, predstavili nového audiosprievodcu Vlkolíncom
Letnú turistickú sezónu na Liptove otvorili v stredu vo Vlkolínci pri Ružomberku. Udialo sa tak pri príležitosti 30. výročia zápisu podhorskej osady do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO. Predstavili aj nového audiosprievodcu lokalitou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %