Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.11.2022 10:35

Skibusy do Demänovskej doliny budú jazdiť podľa nového cestovného poriadku


Ilustračná snímka: (tasr).


Skibusová doprava do Demänovskej doliny bude v zimnej sezóne 2022/2023 premávať podľa nového cestovného poriadku.


Pripravuje ho Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov v spolupráci s mestom Liptovský Mikuláš. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Cieľom inovovaného cestovného poriadku je motivovať čo najviac lyžiarov, aby necestovali do tamojšieho horského strediska autami a využívali ekologickejšiu dopravu. "Túto zimu zvýšime frekvenciu prepravy skibusmi zo záchytného parkoviska. Naše autobusy budú odchádzať smerom do Jasnej každých 15 minút," povedala riaditeľka liptovskej OOCR Darina Bartková.

Parkovanie na záchytnom parkovisku bude bezplatné. "Liptovskomikulášania budú mať možnosť dostať sa za lyžovačkou do Demänovskej doliny skibusmi z celého mesta - z Podbrezín, z Okoličného, z centra mesta a železničnej stanice, z Palúdzky, ako aj z Demänovej a Bodíc," priblížila hovorkyňa.

Ako dodala, bezplatné skibusy do Demänovskej doliny začnú premávať 26. decembra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.06.2020
Liptovské more atrakcií
V sobotu 27. júna v zátoke pri Kolibe Gréta  v Liptovskej Sielnici Igor Vlha oficiálne „paddleboardovým“ pádlom odomkol hladinu Liptovskej Mary a pozval dovolenkárov na Liptov.
viac
01.08.2022
Natur creative festival sa niesol v znamení oviec a ovčiarstva
Tohtoročný druhý ročník Natur Creative Festival Jasná v Demänovskej Doline sa niesol v znamení oviec a ovčiarstva. Na túto tému vytvorili drevorezbári diela a dominovala aj programu pre deti.
viac
12.08.2022
Panoramatický výhľad na Nízke Tatry sprostredkujú živé kamery
Panoramatické výhľady na Nízke Tatry ponúknu dve nové živé kamery. Skutočným i virtuálnym návštevníkom Demänovskej Doliny sprostredkujú v reálnom čase informácie o počasí.
viac
17.12.2022
Do Demänovskej Doliny budú od soboty jazdiť bezplatné skibusy
Do Demänovskej Doliny budú od tohto víkendu jazdiť bezplatné skibusy. Parkovanie na záchytnom parkovisku je pre lyžiarov zadarmo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %