Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
14.01.2020 11:10

Na internet sa dá v Michalovciach pripojiť bezplatne


Ilustračná snímka


Bezplatné pripojenie na internet ponúka mesto Michalovce na námestiach slobody a osloboditeľov. "Wifi pre teba" zabezpečuje viacero wifi mesh hotspotov. Ako o tom informovala samospráva na internetovej stránke mesta, za dva mesiace zaznamenali najviac pripojení na autobusovej stanici.


Michalovská samospráva vytvorila verejnú wifi sieť v rámci projektu Európskej únie, celkové finančné prostriedky na jej spustenie predstavovali sumu 13.285 eur. "Aby sieť slúžila svojmu účelu a nebola zneužívaná, nastavili sme isté pravidlá. Záujemca sa môže pripojiť raz za osem hodín a je obmedzený veľkosťou sťahovaných dát na jeden GB," uviedlo mesto. Ako doplnilo, v súčasnosti stanovené podmienky sa môžu v budúcnosti, v závislosti od vyhodnocovania štatistických údajov o pripojení užívateľov, prenesených dátach, ako aj o hustote využívaní jednotlivých hotspotov meniť.       

Hustotu rozmiestnenia wifi mesh hotspotov sa mesto snaží prispôsobiť záujmu verejnosti. "Z dôvodu zlepšenia podmienok poskytovania voľného prístupu do siete internet v meste prostredníctvom zariadení, ktoré prevádzkuje mesto, boli aj zvyšné hotspoty pripojené do uvedenej siete 'Wifi pre teba'," vysvetlila samospráva s tým, že zatiaľ najvyužívanejšou lokalitou je autobusová stanica.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.02.2019
Radnica chce centrum mesta pokryť bezplatným internetom
Centrum Želiezoviec by mohlo byť v budúcnosti pokryté bezplatným širokopásmovým internetom. Mestskí poslanci už pred časom schválili podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z európskych fondov. Z dotácie by sa následne vybudovali prístupové bezdrôtové body.
viac
03.04.2019
Výzva na bezplatné Wi-Fi len od zajtra do piatku
Slovenské mestá a obce sa môžu už po druhý raz zapojiť do výzvy na predkladanie žiadostí v rámci iniciatívy WiFi4EU. Výzvu Európska komisia zverejní zajtra 4. apríla 2019. Aktuálna však bude len jeden a pol dňa, teda do piatka 5. apríla 2019.
viac
13.01.2021
V Šali pribudli nové zóny s bezplatným internetom
V Šali pribudli nové wifi zóny, v ktorých môže verejnosť bezplatne využívať vysokorýchlostný internet. Mesto na ich vybudovanie získalo financie z operačného programu Integrovaná infraštruktúra.
viac
10.04.2021
V Šali pribudli nové wifi zóny s bezplatným internetom
Na verejných priestranstvách v Šali pribudli nové zóny s bezplatným pripojením na internet. Vysokorýchlostný internet môže verejnosť využívať aj na najfrekventovanejších zastávkach počas čakania na autobus.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %