Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.12.2020 08:05

Na Donovaloch sa už lyžuje, stredisko tvrdí, že mohli otvoriť


Ilustračná snímka, zdroj: onthesnow.com


Lyžiarske stredisko na Donovaloch otvorilo v piatok lyžiarsku sezónu. Lyžuje sa zatiaľ v časti Záhradište a v prevádzke je aj večerné lyžovanie. Informovalo o tom stredisko na sociálnej sieti. Zároveň zdôraznilo, že za aktuálne platnej legislatívy môže byť otvorené.


K dispozícii sú zjazdovky pri Lomenej pome a pri vleku P2 v celkovej dĺžke 1,2 kilometra.       

"Ako každý rok, tak aj teraz otvárame medzi prvými na Slovensku. Stredisko sa pripravuje na sezónu niekoľko mesiacov, otvorili sme, ako sme plánovali. Nasnežili, podmienky sú veľmi dobré, momentálne sneží. Máme tu okolo stovky lyžiarov. Zatiaľ neexistuje usmernenie, prípadne vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá by prevádzku zimného strediska zakazovala," konštatoval šéf Parku Snow Donovaly Branislav Veľký s tým, že ak by bola a vošla do platnosti, budú to samozrejme rešpektovať.       

"Prosíme návštevníkov, aby striktne dodržiavali všetky protipandemické opatrenia, teda odstupy minimálne dva metre v koridoroch pred turniketmi, pokladňami, prípadne inde, mali vhodným a dostatočným spôsobom prekrytú tvár a dodržiavali prísnu hygienu rúk," upozorňuje stredisko.       

"Momentálne neexistujú žiadne obmedzenia alebo nariadenia, ktoré by obmedzovali prevádzku lyžiarskych stredísk," potvrdil šéf rezortu dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) s tým, že jediný, kto to dokáže obmedziť, je hlavný hygienik.       

Cieľom rezortu dopravy je nechať otvorené strediská, ale za sprísnených podmienok. "Aby tam bol organizovaný poriadok a nie neorganizovaný chaos. My dávame jasné pravidlá, je to postavené na testovaní, nosení rúšok, dodržiavaní odstupov, zatvorených reštauráciách, a tak ďalej," uzavrel Doležal.       

Od pandemickej komisie minister očakáva vecnú a konštruktívnu diskusiu o osude tohtoročnej lyžiarskej sezóny. Komisia má odporúčací charakter pre krízový štáb, respektíve vládu. Status quo je podľa neho momentálne taký, že minimálne do pondelka (7. 12.) lyžiarske strediská fungujú.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2016
Lyžiarov vyvezie na Chopok nová lanovka za 11,6 milióna eur
Najväčšie lyžiarske stredisko na Slovensku, Jasná Nízke Tatry, sa v týchto dňoch všemožne pripravuje na blížiacu sa zimnú lyžiarsku sezónu. Novinkou je nová 15-miestna lanovka na južnej strane Chopku za 11,6 milióna eur.
viac
09.11.2016
V niektorých lyžiarskych strediskách začali zasnežovať zjazdovky
Zjazdovku na Skalnatom plese a tiež Solisko na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách začali zasnežovať. S technických zasnežovaním podľa slov hovorkyne prevádzkovateľa lyžiarskych stredísk vo Vysokých Tatrách Zuzany Fabianovej začali z dôvodu mínusových teplôt v nočných hodinách.
viac
14.11.2016
Lyžiari si v Liptovskom Jáne nezalyžujú asi ani počas tejto zimy
Lyžiarske stredisko v turisticky atraktívnej Jánskej doline na Liptove pravdepodobne nespustí svoju prevádzku ani v nadchádzajúcej zimnej sezóne.
viac
21.06.2022
Lyžiarske stredisko v Kavečanoch končí, odstraňujú vleky
Lyžiarske stredisko v košickej mestskej časti Kavečany definitívne končí, v týchto dňoch z neho odstraňujú vleky. Naposledy sa tam lyžovalo v roku 2018. Za firmu Swam to uviedol Ján Petróci s tým, že k tomu pristúpili z ekonomických dôvodov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %