Utorok 21.05.2024
Dnes má meniny 
Zina
°C
18.08.2016 09:00

Na Devíne opäť „Pocta slobode“


Pozvánka.


Bratislavský samosprávny kraj už po ôsmy raz pripravuje koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“, ktorý bude už tento piatok na bratislavskom hrade Devín. Predstavia sa Jana Kirschner, Szidi Tobias a Sima Martausová. Vstup na podujatie je voľný.


Koncert Tribute to Freedom – „Pocta slobode“ je od roku 2009 neoddeliteľnou súčasťou kultúrneho a spoločenského diania v Bratislave, s presahom na celé Slovensko.

Slávnostný koncert Bratislavského samosprávneho kraja „Pocta slobode 2016“ sa koná pri príležitosti 48. výročia okupácie Československa vojskami Varšavskej zmluvy, 72. výročia SNP a 27. výročia pádu železnej opony.

„Koncert Pocta slobode je poctou občiansko – demokratickým tradíciám Slovenska. Táto novodobá koncertná tradícia vznikla pri príležitosti 20. výročia pádu železnej opony, výročia Nežnej revolúcie, s pripomienkami výročí boja slovenského národa proti fašizmu. Devín sa v tejto oblasti stal symbolom pre celú krajinu a stáva sa pamätným miestom pre demokraticky zmýšľajúcich občanov Slovenska. Nie je to až tak dávno, kedy tu bol plot z ostnatého drôtu,” povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

O umelecký zážitok sa tento rok postarajú slovenské speváčky Jana Kirshner, Szidi Tobias a Sima Martausová, ktoré návštevníkom prinesú známe i menej známe skladby.

Koncert sa uskutoční v piatok 19. augusta o 18:30 hod. na hrade Devín a vstup je voľný.

 

Autor: (bsk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.11.2016
Festival umeleckej tvorby o horách predstavuje program
Horský internetový klub (HIK) v spolupráci s mestom Ružomberok, Zväzom slovenských fotografov a cestovateľským portálom Infoglobe organizujú v poradí už 9. ročník medzinárodného festivalu umeleckej tvorby o horách – HORALFEST 2016.
viac
06.12.2016
Župný december s pestrým programom
Obyvatelia a návštevníci Žilinského kraja môžu využiť december a vychutnať si župné zážitky na Kysuciach, Turci, Hornom Považí, Orave či v Liptove.
viac
23.12.2016
Sviatočný koncert v kaplnke
Považské múzeum v Žiline srdečne pozýva na Sviatočný koncert v kaplnke Budatínskeho hradu, v pondelok 26. decembra 2016 o 14. hodine.
viac
21.07.2021
Rákociho palác rozozvučia staré melódie aj Prešovský graduál
Krajské múzeum v Prešove pripravilo pre svojich návštevníkov ochutnávku zo svetskej hudby 17. a 18. storočia. Kapela Musica Historica z Budapešti vystúpi v Prešove po prvýkrát.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %