Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.05.2016 01:40

Na deň detí z Košíc do Rožňavy historickým vlakom


Cestujúci sa môžu tešiť na bohatý program. Snímka: (khkv).


Aktivisti z košického Klubu historických koľajových vozidiel pozývajú rodičov a deti pri príležitosti Medzinárodného dňa detí na jazdu historickým vlakom z Košíc do Rožňavy.


Neprehliadnuteľná súprava červených „Hurvínkov“ vyrazí z hlavnej železničnej stanice v sobotu 28. mája o 8:00. Rodičia spolu s deťmi môžu na vlastnej koži zažiť ako sa cestovalo kedysi na drevených laviciach a vo vozni, kde vykurovanie zabezpečuje piecka na tuhé palivo.

„Do Rožňavy dorazíme pred 10. hodinou. Navštívime Banícke múzeum, prezrieme si centrum mesta s výkladom sprievodcu a tí zdatnejší môžu vystúpiť na mestskú vežu, odkiaľ je nádherný výhľad na celé mesto,“ pozýva Ľubomír Lehotský z Klubu historických koľajových vozidiel.

Počet miest je obmedzený. Záujemcovia si môžu už teraz svoje miesto rezervovať na rezervaciekhkv@gmail.com

Viac informácií nájdete na www.khkv.sk

Červené Hurvínky s nezameniteľným dreveným interiérom boli kedysi symbolom osobnej prepravy v Československu. Po 2. svetovej vojne ich za tri roky produkcie vyrobili takmer 550 kusov. Stali sa najrozšírenejším motorákom tej doby a v prevádzke vydržali vyše 30 rokov. Dnes ich opäť vídať na mimoriadnych nostalgických jazdách.

Klub historických koľajových vozidiel sa ako jediný klub svojho druhu v Košickom kraji, venuje záchrane a obnove železničnej histórie. Pravidelne organizuje výlety historickými motorákmi M 131.1125 a M 131. 1538 známymi aj ako „Magda a Ľubka“ po zrušených a zabudnutých tratiach Slovenska.

 

 

Autor: (khkv)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2017
Za pamiatkami UNESCO na Spiši vás odvezie motoráčik
Organizácia Košice Región Turizmus pripravila pre všetkých turistických nadšencov jedinečné nostalgické jazdy VLAKOM ZA UNESCOM. Prvý vláčik vyráža z Košíc na gotický Spiš už 2. apríla.
viac
24.05.2017
Historickým vláčikom na Šarišský hrad
Klub historických koľajových vozidiel z Košíc pozýva na nenáročný poldenný výlet vhodný pre rodiny s deťmi na Šarišský hrad. Historická súprava červených motoráčikov typu M 131, tzv. Hurvínkov sa vydá na svoju ďalšiu púť už v sobotu 27. mája z Košíc do Veľkého Šariša.
viac
25.05.2021
Deti oslávia svoj deň vo vlaku a v kaštieli
O tom, či mali deti hračky aj v minulosti, čo robili, keď nebol televízor či počítač a ako sa im žilo kedysi v kaštieli sa môžete dozvedieť na prvom Veľkom vlakovom výlete z Košíc do Betliara a Dobšinej už túto sobotu 29. mája.
viac
21.05.2022
Pripravili deťom netradičnú oslavu ich sviatku
Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí vyrazí v sobotu 28. 5. historický vlak v naozaj netradičnom zložení (zostáva prekvapením až do samého štartu) z Košíc až do Slavošoviec, kde je pripravený pestrý program.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %