Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
12.12.2020 03:20

Myjava pripravuje testovanie žiakov a študentov


Primátor mesta Myjava Pavel Halabrín. Snímka zdroj: Nazahori.sk


Mesto Myjava plánuje zriadiť štyri odberné miesta na testovanie s antigénovými testami v termíne od 7. do 10. januára 2021. Cieľom je zabezpečiť otestovanie žiakov druhého stupňa základných škôl (ZŠ), študentov stredných škôl, rodičov a zamestnancov základných škôl v meste.


Informoval o tom primátor mesta Pavel Halabrín.  "Je pre nás dôležité a už aj nevyhnutné, aby sa deti mohli vrátiť do škôl a znovu sa riadne učiť. Chceme pripraviť všetko pre to, aby sme im to umožnili v súlade s legislatívnymi pravidlami a určenými zásadami. Je pre nás prioritou urobiť to tak, aby školy začali učiť a zostali v prevádzke. Budú zriadené odberné miesta priamo v školách, zabezpečíme ochranné pomôcky a dezinfekciu," uviedol Halabrín.       

Testovanie by malo byť realizované od 7. do 9. januára od 10.00 do 16.00 h, a v nedeľu 10. januára od 10.00 do 14.00 h. "Je to dostatočný priestor na otestovanie 1200 žiakov a študentov, 230 zamestnancov, ale i rodičov a rodinných príslušníkov. Chceme využiť skúsenosti, ktoré sme získali v celoplošnom testovaní, a vyhnúť sa tak stresom, čakaniu v radoch a konfliktom. Vyzývam zdravotníckych pracovníkov, ktorí by mali záujem a možnosť pomôcť, aby sa prihlásili," doplnil primátor mesta.       

Ako doplnil, mesto zabezpečí všetko potrebné, či už priestory, stravu a zaplatí odpracované hodiny. Na bezproblémové zvládnutie testovania potrebuje denne minimálne 12 zdravotníkov. 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2018
V Myjave sa začal program medzinárodného folklórneho festivalu
Medzinárodný folklórny festival (MFF) v Myjave vstúpil do svojho 59. ročníka. Hlavný program je venovaný 100. výročiu vzniku prvej Československej republiky a nesie názov Bratia – Bratři. Je rozdelený do troch dní od 15. do 17. júna. TASR informoval hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
viac
18.03.2020
Učitelia a žiaci majú k dispozícii viacero portálov
Krízový štáb vo štvrtok 12. marca rozhodol o zatvorení všetkých škôl a školských zariadení na území Slovenskej republiky od pondelka 16. marca na 14 dní. Prerušenie vyučovania v školách v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu si vyžiadalo využívanie online formy vzdelávania.
viac
13.10.2020
BBSK vyzval firmy aby darovali stredoškolákom počítače
Banskobystrický samosprávny kraj zareagoval na prechod stredných škôl na dištančnú výučbu výzvou, ktorú adresoval podnikateľom. Tí môžu darovať počítače študentom, ktorí by inak nemali prístup k online vzdelávaniu.
viac
23.01.2021
V ŽSK pomáha pri plošnom skríningu 55 poľských zdravotníkov
V Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) pomáha pri plošnom skríningu 55 poľských zdravotníkov, ktorí sú rozmiestnení v šiestich okresoch. Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová to povedala v sobotu na brífingu v Žiline.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %