Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.04.2024 12:55

MsZ schválilo predaj bývalého internátu za minimálne 1,2 milióna eur


Snímka zdroj: Rimava.sk


Chátrajúcu budovu niekdajšieho internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote mesto ponúkne na predaj formou obchodnej verejnej súťaže. Minimálna suma bola stanovená na 1,2 milióna eur. Rozhodli o tom poslanci mesta na utorňajšom (26. 3.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).


Zámer predať bývalý domov mládeže odobrili poslanci mesta ešte na februárovom zasadnutí MsZ, v uplynulých týždňoch o chátrajúcom internáte diskutovali aj jednotlivé výbory mestských častí. Poslanec Robert Kuvik preto v úvode utorňajšieho zasadnutia MsZ navrhol do programu zaradiť vyhlásenie referenda, v ktorom by o budúcnosti objektu rozhodli občania. Zaradenie bodu však poslanci mesta neodsúhlasili.         

MsZ v Rimavskej Sobote tak schválilo prebytočnosť bývalého internátu a vyhlásenie verejnej obchodnej súťaže na odpredaj objektu. Minimálna suma za chátrajúcu budovu s priľahlými pozemkami bola stanovená na 1,2 milióna eur. MsZ schválilo aj návrh Kuvika na doplnenie podmienky súťaže, podľa ktorej bude musieť záujemca o kúpu internátu predložiť aj investičný zámer a vizualizáciu plánovaného využitia budovy.         

Domov mládeže na Školskej ulici v Rimavskej Sobote bol využívaný ako školský internát od roku 1965. Mesto budovu aj s priľahlými pozemkami získalo do vlastníctva od Banskobystrického samosprávneho kraja v roku 2013. Bývalý internát je v zlom technickom stave a už vyše desaťročia chátra. O jeho využití sa diskutovalo niekoľko rokov, samospráva chcela budovu prebudovať na nájomné byty, hovorilo sa aj o domove sociálnych služieb či dennom stacionári.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.05.2016
V Hnúšti otvoria nové turistické infocentrum
Poskytovanie informácií návštevníkom mesta o možnostiach turizmu v meste i okolí a predaj suvenírov bude hlavnou úlohou nového turistického infocentra, ktoré v Hnúšti na severe okresu Rimavská Sobota začne fungovať v polovici júna.
viac
17.03.2018
V bývalom internáte chce samospráva vytvoriť 120 bytov
Dokopy 120 bytov by malo vzniknúť v budove bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá je v súčasnosti nevyužitá a chátra. Na poslednom mestskom zastupiteľstve (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.
viac
15.11.2018
Výstava prezentuje kŕmidlá pre vtáky vyrobené žiakmi
Kŕmidlá, vyrobené žiakmi druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci deviateho ročníka súťaže Najkrajšie kŕmidlo prezentuje rovnomenná výstava, ktorú vo štvrtok otvorili v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
10.02.2023
Mesto bude v roku 2023 hospodáriť s rozpočtom viac ako 25 miliónov eur
Mesto Rimavská Sobota bude v roku 2023 hospodáriť s rozpočtom vo výške 25 328 667 eur. Návrh rozpočtu schválili poslanci mesta na pondelňajšom (6. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Za hlasovalo 14 z 18 prítomných mestských poslancov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %