Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
20.10.2020 12:01

Ministerstvo vnútra schválilo eurofondový projekt pre SŠHR


Ilustračná snímka.


Ministerstvo vnútra schválilo štátnym hmotným rezervám eurofondový projekt zameraný na pomoc pri zvládaní pandémie COVID-19.


Ministerstvo vnútra SR v rámci výzvy OPKZP-PO3-SC313-2017-31, ktorá je orientovaná na podporu investícií riešiacich osobitné riziká, schválilo ďalší, v poradí tretí projekt zameraný na zmiernenie dopadov šírenia nového koronavírusu.

Projekt realizuje Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Slovenskej republiky. Jeho aktivity budú zamerané na zabezpečenie nevyhnutného ochranného a zdravotníckeho materiálu v záujme ochrany života a zdravia obyvateľstva SR v čase silnejúcej pandémie.

Celková výška oprávnených výdavkov projektu je 39,5 mil. EUR.

„Oceňujem, ako promptne kompetentní aktualizovali dostupné výzvy a ako operatívne nastavujú čerpanie eurofondov na bezpochyby potrebné veci,“ vyhlásil minister vnútra Roman Mikulec na margo financovania protipandemických opatrení z európskych štrukturálnych a investičných fondov.

Ministerstvo vnútra už v auguste 2020 schválilo prvé dva projekty orientované na podporu zložiek Integrovaného záchranného systému, ktoré sú v prvej línii. Pomáhajú pri testovaní osôb, zabezpečujú činnosti pri ochrane zdravia a majetku, ako aj ostatné opatrenia na elimináciu rizík spojených s COVID-19. Nevyhnutne teda potrebujú všetky osobné ochranné pracovné pomôcky a technické vybavenie pre profesionálne poskytovanie pomoci obyvateľom Slovenskej republiky.

Tento projekt je realizovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Autor: (Barbara TÚROSOVÁ, riaditeľka tlačového odboru MV SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.10.2020
NKÚ:Inštitúcie neboli pripravené na pandémiu
Kompetentné inštitúcie krízového riadenia vrátane Správy štátnych hmotných rezerv SR neboli dostatočne pripravené na pandémiu nového koronavírusu.
viac
16.10.2020
Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené
Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.
viac
29.10.2020
Aktuality z MV SR vyplývyjúce z rokovania Vlády SR
Vláda SR na svojom zasadnutí prerokovala aj dva poslanecké návrhy, ktoré predstavil minister vnútra Roman Mikulec. Prvý z nich sa týka zákona o verejných zbierkach a druhý zákona o obecnom zriadení.
viac
03.11.2020
Je predčasné sa vyjadrovať k požiadavke ZMOS súvisiacej s pôžičkami
Požiadavka Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) na zmenu návratnej finančnej výpomoci v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu na dotáciu je pre Ministerstvo financií (MF) SR novinkou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %