Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
05.11.2021 12:25

Ministerstvo kultúry yhlásilo výberové konanie na šéfa Lúčnice


Snímka zdroj: (lucnica.sk).


Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá nového generálneho riaditeľa alebo riaditeľku umeleckého súboru Lúčnica – štátnej príspevkovej organizácie rezortu. "Záujemcovia sa môžu prihlásiť do 6. decembra," informuje MK.


Ministerstvo očakáva, že úspešný kandidát bude svojou manažérskou zručnosťou efektívne riadiť súbor, prinesie návrh  fungovania scény Domu umenia v Piešťanoch i stratégiu získavania externých zdrojov mimo štátneho rozpočtu. Spolu s rezortom by sa mal podieľať aj na vytvorení dlhodobo udržateľného plánu rozvoja umeleckého súboru Lúčnica.

Predpokladaný termín nástupu nového generálneho riaditeľa alebo novej generálnej riaditeľky je január 2022. Do výsledku procesu verejného vypočutia, resp. do konca decembra 2021 je dočasne poverený vedením Marián Turner.

Hlavným predmetom činnosti Lúčnice je umelecké spracovanie, interpretácia a uchovávanie folklóru na Slovensku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.01.2021
Vznik Najvyššieho správneho súdu
Ministerstvo spravodlivosti SR minulý rok presadilo niekoľko zásadných zmien, ktoré sú napĺňaním Programového vyhlásenia vlády v časti Obnova dôvery v právny štát. Jednou z nich je aj zriadenie Najvyššieho správneho súdu, ktorý má fungovať od augusta tohto roka.
viac
12.03.2021
Prievidza hľadá manažérov regionálneho rozvoja
Mesto Prievidza hľadá manažérov regionálneho rozvoja a implementácie projektov. Na obsadenie troch miest vyhlásilo výberové konanie. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
26.03.2021
OOCR Región Gron vypísal prijímacie konanie na pozíciu výkonného riaditeľa
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Gron zverejnila výzvu na prijímacie konanie na pozíciu výkonného riaditeľa. Záujemcovia môžu svoje žiadosti posielať do 6. apríla, informovala OOCR na svojej webovej stránke.
viac
03.11.2021
Účastníci galerijného workshopu vyrobia šperky s čičmianskymi motívmi
Nitrianska galéria pripravuje workshop, na ktorom si účastníci môžu vyrobiť originálny šperk s čičmianskym motívom. Tvorivá dielňa je sprievodným podujatím k aktuálnej výstave FOLK-LORE. Workshop bude v galérii 11. novembra pod vedením sochárky Niny A. Šoškovej.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %