Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
17.09.2021 10:05

Mestská polícia oslávila 30 rokov, dostala vynovené priestory


Snímka: MsÚ Fiľakovo


Pri príležitosti osláv 30. výročia činnosti mestskej polície (MsP) vo Fiľakove odovzdalo vedenie mesta policajtom vynovené priestory, v ktorých MsP sídli od roku 2017.


Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová, za tri desaťročia fungovania sa počet príslušníkov MsP viac ako zdvojnásobil.       

Výročie fungovania MsP si vo Fiľakove pripomenuli komorným stretnutím s bývalými i súčasnými členmi polície, na ktorom vedenie mesta odovzdalo ďakovné plakety trom bývalým náčelníkom MsP. „V priebehu uplynulých tridsiatich rokov sa u nás sformoval funkčný a výkonný útvar, ktorý je nenahraditeľnou súčasťou života mesta,“ uviedol primátor Fiľakova Attila Agócs.       

Mesto pri príležitosti osláv oficiálne odovzdalo mestským policajtom do užívania vynovené priestory bývalej základnej umeleckej školy, v ktorých MsP sídli od roku 2017. „V roku 2017 bola vo veľmi zlom technickom stave. Aby sme vytvorili pre mestskú políciu vhodné priestory, zrekonštruovali sme interiér. Aktuálne sme dokončili aj komplexnú rekonštrukciu jej exteriéru vrátane zateplenia budovy,“ povedal primátor.       

O založení MsP vo Fiľakove rozhodlo na základe zákona o obecnom zriadení v roku 1990 vtedajšie vedenie mesta. MsP mala v počiatkoch štyroch členov a sídlo v priestoroch radnice. „K dispozícii mali jednu hnedú favoritku a prvé uniformy im šila miestna krajčírka,“ priblížil Agócs. V súčasnosti má MsP vo Fiľakove osem výkonných členov a dvoch zamestnancov monitorujúcich kamerový systém, ktorý tvorí vyše 40 kamier a niekoľko fotopascí.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.11.2016
Mestskí policajti dostali nové vozidlá s majákmi
V rámci zlepšovania a skvalitňovania služieb mestskej polície na území hlavného mesta SR Bratislavy dostali mestskí policajti päť nových moderných vozidiel.
viac
30.06.2021
Žilinská mestská polícia oslavuje tri desaťročia
Mesto Žilina má po troch desaťročiach moderne vybavenú a dobre fungujúcu mestskú políciu (MP). Pri príležitosti osláv 30. výročia jej založenia to povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.
viac
05.10.2021
Mestská polícia má nové operačné stredisko, v rámci SR je unikátom
V bratislavskej Dúbravke oficiálne otvorili nové operačné stredisko mestskej polície hlavného mesta. V rámci Slovenska je unikátom. Informačný systém je tu totiž prepojený s ostatnými záchrannými zložkami.
viac
09.01.2023
Mestská polícia má nové vozidlá, jedno so špeciálnou výbavou
Mestská polícia v Bratislave má 11 nových vozidiel. Jedným z nich je aj vozidlo so špeciálnou výbavou, ťažným i navíjacím zariadením, ktoré je určené na riešenie krízových situácií v uliciach hlavného mesta, ale aj v ťažšie dostupnom teréne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %