Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.09.2021 08:55

Mestská polícia mesta Prešov si pripomína 30. výročie svojho fungovania


Ilustračná snímka


Mestská polícia Prešov si v tomto roku pripomína 30. výročie svojho obnovenia. Pri tejto príležitosti ocenila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová bývalých i súčasných príslušníkov prešovskej mestskej polície a zástupcov inštitúcií, s ktorými spolupracujú.


Mesto Prešov, ako jedno z prvých miest na Slovensku, vytvorilo mestskú políciu dňa 15.4.1991 prijatím uznesenia mestským zastupiteľstvom o vytvorení mestskej polície a vymenovaním prvého náčelníka mestskej polície, ktorým sa stal Ing. Marián Očkovič.

„Je mi veľkou cťou, že dnes môžem oceniť ľudí, ktorí majú nezastupiteľné miesto pri fungovaní samosprávy. Mestská polícia v Prešove je už tri desaťročia zárukou bezpečnosti v našom meste, podáva pomocnú ruku občanom a je pevným pilierom, o ktorý sa môžeme kedykoľvek oprieť. 30 rokov, počas ktorých sa Mestská polícia v Prešove rozvíjala a formovala, prinieslo množstvo situácií, v ktorých jej príslušníci ukázali svoju odvahu a statočnosť. Chcem sa v tejto chvíli poďakovať všetkým súčasným i bývalým príslušníkom prešovskej mestskej polície, ale aj všetkým zložkám, ktoré s našimi mestskými policajtmi aktívne spolupracujú a pomáhajú v celom našom meste," uviedla vo svojom príhovore primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Primátorka mesta Prešov sa mestským policajtom osobitne poďakovala aj za ich pomoc pri živelných udalostiach, po tragickom výbuchu bytového domu na Mukačevskej ulici v decembri roka 2019, ale aj za pomoc počas súčasnej pandemickej situácie.

„Mestská polícia je síce represívna zložka mesta, no jej pole pôsobnosti je na úseku prevencie. A tu nám jedna vec v štatistikách chýba, a to koľkým páchateľom protizákonných konaní naša prítomnosť priamo na ulici zabránila spáchať trestný čin, priestupok alebo iný správny delikt a tiež koľkým seniorom, rodičom a deťom naše preventívne aktivity pomohli pri ochrane života, zdravia alebo majetku. Za to všetko patrí vďaka Vám, moje milé kolegyne a kolegovia, ale aj Vám všetkým, ktorí nám v našej činnosti pomáhate," uviedol Ján Andrejko, náčelník Mestskej polície Prešov.

 

 

Autor: (ts-MsÚ Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.07.2017
Prešov sa nechá inšpirovať smart projektmi českej Plzne
„Viaceré z plzenských smart projektov si viem predstaviť aj v meste Prešov," skonštatovala primátorka Andrea Turčanová po pracovnej návšteve českého mesta Plzeň. 
viac
07.11.2017
Primátorka apeluje na začatie výstavby rýchlostnej cesty R4
V priestoroch prešovskej radnice sa včera (6.11. 2017) stretla primátorka Andrea Turčanová so splnomocnencom vlády pre rýchlostné cesty Igorom Janckulikom, s Ladislavom Bačenkom z Národnej diaľničnej spoločnosti a poslancom NR SR Eduardom Adamčíkom.
viac
22.05.2021
Náčelníka prešovskej mestskej polície ocenili v Košiciach
Náčelník mestskej polície v Prešove Ján Andrejko si prevzal v susedných Košiciach ocenenie za zásluhy o bezpečnosť v meste a bezpečnosť jeho obyvateľov.
viac
30.06.2021
Žilinská mestská polícia oslavuje tri desaťročia
Mesto Žilina má po troch desaťročiach moderne vybavenú a dobre fungujúcu mestskú políciu (MP). Pri príležitosti osláv 30. výročia jej založenia to povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %