Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
30.06.2021 08:00

Žilinská mestská polícia oslavuje tri desaťročia


Snímka zdroj: (tasr).


Mesto Žilina má po troch desaťročiach moderne vybavenú a dobre fungujúcu mestskú políciu (MP). Pri príležitosti osláv 30. výročia jej založenia to povedal primátor Žiliny Peter Fiabáne.


Ďakovným listom ocenil 33 mestských policajtov, ktorí odpracovali 15 rokov a viac, policajti Martin Hulín a Peter Molnár si prevzali čestné uznania za pohotovosť, rozvážnosť a obetavosť pri záchrane ľudského života.

„MP sa od vzniku vykreovala do podoby dynamickej organizácie, s vysokým profesionálnym nasadením a zodpovednosťou. Dôkazom kvalitne odvedenej práce jednotlivých okrskov a ich pracovníkov je množstvo nahlásených prípadov. Za to všetko patrí MP nielen uznanie, ale aj vďaka nás všetkých, ktorým pomáha v každodenných situáciách,” povedal Fiabáne.

Žilinskí mestskí policajti v súčasnosti plnia úlohy v šiestich územných obvodoch. „Pracujú na troch staniciach, dvoch miestach prvého kontaktu, okrsky nechýbajú napríklad na sídliskách Hliny, Vlčince či Hájik. Okrem bežného dohľadu nad verejným poriadkom plní MP aj ďalšie úlohy. Ide o preventívno-bezpečnostné akcie, bezpečnostné opatrenia počas podujatí, monitorovanie verejných priestranstiev kamerovým systémom, odchyt zatúlaných psov a pôsobenie v oblasti prevencie,” vymenoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

„Ochrana života, zdravia a majetku občanov bola pre nás vždy prvoradou, veď bezpečnosť občanov a ich blízkych je jednou z najdôležitejších priorít. MP pri mimoriadnych udalostiach zachránila niekoľko desiatok ľudských životov a ochránila majetok mnohým ľudom. V súčasnej dobe sa nám spoločne s kolegami darí skvalitňovať našu prácu, modernizovať útvar po viacerých stránkach a presadzovať víziu do budúcna. Teda tvoriť MP hodnú krajského mesta,” povedal náčelník MP Žilina Peter Mišejka.

Novodobá história žilinskej MP sa začala písať 11. decembra 1990, keď sa konalo ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva. V apríli 1991 vyšli do ulíc prví príslušníci MP a začali plniť svoje úlohy. V súčasnosti má útvar 84 príslušníkov, ktorí zabezpečujú úlohy najmä v oblasti verejného poriadku a ochrany zdravia či majetku, uzavrel hovorca mesta Žilina.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.01.2017
Mesto pod Sninským kameňom existuje oficiálne už 700 rokov
Snina si v tomto roku pripomína 700. výročie prvej písomnej zmienky. Ako uviedol jej primátor Štefan Milovčík, hlavným cieľom tejto spomienky je predovšetkým to, aby boli obyvatelia mesta právom hrdí na jeho históriu i súčasnosť.
viac
18.10.2018
Púchovské gymnázium oslavuje sedemdesiatku, škola začínala v obecnej čitárni
Za sedem dekád stálo na čele Gymnázia v Púchove v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) 10 riaditeľov a do sveta vypustilo viac ako 5400 úspešných maturantov.
viac
15.07.2021
Žilina vydala pamätnú mincu i obálku, pred 700 rokmi dostala privilégiá
Mesto Žilina si pripomína výročie 700 rokov od udelenia najstarších známych privilégií.
viac
18.09.2021
Mestská polícia mesta Prešov si pripomína 30. výročie svojho fungovania
Mestská polícia Prešov si v tomto roku pripomína 30. výročie svojho obnovenia. Pri tejto príležitosti ocenila primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová bývalých i súčasných príslušníkov prešovskej mestskej polície a zástupcov inštitúcií, s ktorými spolupracujú.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %