Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
06.11.2017 12:26

Mesto založí Združenie obcí Rajecká cyklotrasa


Ilustračná snímka: (int).


Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline podporili na poslednom zasadnutí zámer mesta založiť Združenie obcí Rajecká cyklotrasa, ktorého účelom je vybudovanie cyklistickej trasy spájajúcej Žilinu a Rajecké Teplice cez obce Lietavská Lúčka a Porúbka.


Združenie bude financované z členských príspevkov jednotlivých členov, darov či mimoriadnych vkladov. Výška príspevkov jednotlivých členov sa bude odvíjať od počtu obyvateľov danej členskej obce (vždy k 31. decembru predchádzajúceho roka, pre príslušný rok). Pre rok 2018 bol určený príspevok na jedného obyvateľa v sume 2,084 eura, čo pre mesto Žilina predstavuje príspevok na rok 2018 vo výške 168 900 eur (počet obyvateľov v meste Žilina k 31. 12. 2016 bol 81 041).

V súčasnosti prebieha konanie pre územné rozhodnutie na stavbu Rajecká cyklotrasa. Celkové predpokladané náklady na výstavbu Rajeckej cyklomagistrály, ktorá bude dlhá približne 14 411 metrov, sú vo výške 8 a pol milióna eur. Hlavná cyklotrasa začína pri železničnej stanici Žilina – Záriečie, pokračuje pozdĺž areálu kasárni a železnice, končí na ulici Staničná pri autobusovej a železničnej stanici v Rajeckých Tepliciach. Cyklomagistrála bude križovať vodné toky, pre ich prekonanie vybuduje zhotoviteľ lávky.

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2020
Žilina začína budovať cyklotrasu zo sídliska Solinky do centra
Mesto Žilina začína budovať prvý úsek cyklotrasy H2, ktorá spojí sídlisko Solinky s centrom mesta. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka povedie prvý úsek celým sídliskom Solinky a bude sa končiť na Bulvári.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
27.04.2022
Stretli sa zástupcovia samospráv z Horného Považia
Pracovné rokovanie snemu Regionálneho združenia miest a obcí Horného Považia, ktoré má bezmála 50 členov, zvolal a viedol jeho predseda a primátor mesta Žilina Peter Fiabáne. Pozvanie medzi kolegov zo samospráv prijal aj predseda ZMOS Branislav Tréger.
viac
08.08.2022
Začína sa výstavba cyklotrasy Holíč-Skalica,realizuje ju Združenie obcí CykloEko
Prvé časti cyklotrasy v rámci projektu s názvom Rozvoj cezhraničnej siete cyklotrás pri Baťovom kanáli a v regióne Záhorie sa začínajú budovať.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %