Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
04.11.2020 11:25

Mesto vysadilo v Horskom parku tisíce nových sadeníc


Snímka zdroj: (tasr).


Hlavné mesto Bratislava vysadilo uplynulý víkend v Horskom parku tisíce nových sadeníc. Počas novembra by mali pribudnúť aj ďalšie stromy.


Magistrát o tom informuje na sociálnej sieti. Výsadba je súčasťou iniciatívy 10-tisíc stromov, mesto zároveň vychádza z Programu starostlivosti o chránený areál Horský park.     

„Počas tohto víkendu prebehla okrem veľkého testovania aj veľká výsadba malých sadeničiek v Horskom parku. Aby sme omladili porast a zároveň nadviazali na pôvodné druhové zloženie, vysadíme tu počas novembra mladé hraby obyčajné, duby zimné a buky lesné v pomere 20:40:40,” približuje hlavné mesto.      

Pre epidemiologickú situáciu súvisiacu s novým koronavírusom nebolo možné zapojiť do výsadby prípadných dobrovoľníkov. Hlavné mesto však verí, že počas jarnej výsadby sa to podarí. „Mrzí ma, že plánované veľké sadenie s dobrovoľníčkami a dobrovoľníkmi musíme kvôli koronakríze počas tejto jesene zrušiť. Dúfam, že na jar už nám budú môcť so sadením pomôcť,” skonštatoval primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2016
Starostlivosti o mestskú zeleň by mal pomôcť zelený balíček opatrení
Ide o systém opatrení na komplexnú a efektívnu starostlivosť o stromy a zeleň v Bratislave, ktorý samospráva spúšťa s okamžitou platnosťou.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
22.12.2020
Petržalka chráni zdravé stromy bezpečnostnými väzbami
Mestská časť Bratislava-Petržalka má za cieľ zabezpečiť prevádzkovú bezpečnosť stromov v areáloch materských a základných škôl. Na 16-tich vybraných drevinách z preventívnych dôvodov pristúpilo oddelenie životného prostredia k osadeniu dynamických bezpečnostných väzieb.
viac
09.11.2021
V Bratislave vysadili cez víkend 10-tis.sadeníc, centrom sadenia bol Horský park
Viac ako 200 dobrovoľníkov zasadilo v Bratislave počas uplynulého víkendu (6. - 7. 11.) takmer 3000 a profesionáli ďalších 7000 sadeníc. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor hlavného mesta Matúš Vallo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %