Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.03.2023 03:20

Mesto Trnava vyhlásilo súťaž na výstavbu novej kompostárne


Ilustračná snímka: (tasr).


Spolu 120 dní by mala podľa predpokladu mesta Trnava trvať výstavba novej kompostárne, na ktorú radnica aktuálne vyhlásila verejné obstarávanie (VO).


Počíta s nákladom 1,695 milióna eur bez DPH, pričom o víťazovi rozhodne kritérium najnižšej ceny. Uvádza to vo vestníku VO.

Kompostáreň bude situovaná v bezprostrednej blízkosti existujúcej skládky komunálneho odpadu na Zavarskej ceste. Ide v poradí už o druhé zariadenie, prvá kompostáreň funguje už viac ako dve desaťročia. Ročne zhodnotí približne 15 000 ton biologického odpadu, no nie je technologicky vybavená na spracovanie kuchynského odpadu. Podľa hovorkyne radnice Veroniky Majtánovej ide zároveň o druhú vyhlásenú súťaž, v predchádzajúcej sa vysúťažilo technologické zariadenie. O novej kompostárni hovorilo mesto už viac ako pred dvoma rokmi. Prostriedky na výstavbu, technológie a dodávku veľkoobjemných nádob na bioodpad získalo z výzvy rezortu životného prostredia.

Kompostáreň má mať ročnú kapacitu 4990 ton biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu. Projekt okrem iného zahŕňa realizáciu spevnených plôch na prípravu materiálu, triedenie a dozrievanie kompostu, kompostovacie boxy, halu spracovania kuchynského odpadu či žumpu splaškových vôd. Lehota na predkladanie ponúk je do 24.marca.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
24.03.2021
Vďaka kompostárni budú zhodnocovať niekoľkonásobne viac BRO
Mesto Veľké Kapušany v okrese Michalovce uspelo so svojím projektom kompostárne vo výzve v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
03.12.2021
Na štadióne ŠK Lokomotíva chcú postaviť skatepark
Do 17. decembra majú možnosť prihlásiť sa na trnavskej radnici záujemcovia o realizáciu projektu budúceho skateparku v Trnave.
viac
12.02.2022
Obec Lubeník plánuje v tomto roku vybudovať novú kompostáreň
Obec Lubeník v okrese Revúca plánuje v tomto roku vybudovať novú kompostáreň, na ktorú samospráva získala nenávratný finančný príspevok vo výške takmer 110.000 eur. Pre TASR to uviedol starosta obce Milan Pavko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %