Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.05.2023 08:25

Mesto Prievidza dofinancuje kultúrnym inštitúciám náklady na energie


Mestský úrad v Prievidzi.


Mesto Prievidza dofinancuje kultúrnym domom, ako i ďalším kultúrnym zariadeniam vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti náklady na energie. Ďalšie financie Kultúrne a spoločenské stredisko (KaSS), ktoré ich spravuje, použije na rekonštrukciu centrálnej mestskej knižnice i celomestské podujatia.


Transfer pre KaSS samospráva celkovo zvýši o približne 170 000 eur. Počíta s tým prvá úprava rozpočtu kultúrneho strediska, ktorú na svojom rokovaní koncom apríla schválili mestskí poslanci. "Suma je rozdelená do bežných a kapitálových výdavkov. Bežné výdavky pokryjú príspevok mesta, ktorý sme pôvodne žiadali zvýšiť o 70 000 eur na valorizáciu miezd, zvýšenie cien energií a materiálov, ktoré súvisia so zdražovaním," načrtla riaditeľka KaSS Dana Horná.

Zvýšenie príjmov, ako i výdavkov sa podľa nej týka kultúrnych domov v Prievidzi, mestských častiach, ako i pobočiek knižnice a Galérie Imricha Vysočana.

Druhá časť financií súvisí so sťahovaním pobočiek mestskej knižnice do priestorov bývalého kina Baník, kde vznikne jedna centrálna knižnica. "Sťahovať ich chceme v októbri alebo novembri, s tým ešte súvisí dokončenie opráv. Z bežných výdavkov by sme chceli opraviť poschodie kina, ktoré je v dezolátnom stave, z kapitálových výdavkov budeme rekonštruovať schody, musíme tam vybudovať bezbariérový prístup," priblížila ďalej Horná.

Všetky opravy podľa nej súvisia s priestormi foyeru a poschodia kina Baník, kinosálu zatiaľ KaSS z mestských zdrojov neplánuje zrekonštruovať. "Išlo by o väčšiu investíciu, ale budeme sa uchádzať i o mimorozpočtové zdroje o rekonštrukciu budovy ako takej, jej zateplenie a vybavenie. Veríme, že budeme úspešní," dodala.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.05.2017
Na opravy komunikácií v Prievidzi pôjde o vyše 500 000 eur viac
Na opravy miestnych komunikácií v Prievidzi pôjde o vyše 500 000 eur viac. Navýšenie rozpočtu na investičnú akciu je súčasťou prvej zmeny rozpočtu mesta na tento rok, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (15. 5.) odobrili prievidzskí mestskí poslanci.
viac
10.06.2020
Mesto Prievidza pozastavilo investície v sume takmer 280 000 eur
Opatrenie v súvislosti s výpadkom príjmov v nadväznosti na pandémiu nového koronavírusu premietla do prvej úpravy rozpočtu mesta, ktorú na svojom rokovaní v pondelok (8. 6.) schválili tamojší mestskí poslanci.
viac
02.09.2022
Prievidza dofinancuje výdavky na energie o 117 000 eur
Mesto Prievidza dofinancuje výdavky na elektrickú energiu zatiaľ vo výške 117 000 eur. Sumu zahrnulo do druhej úpravy rozpočtu, ktorú na svojom rokovaní v utorok schválili mestskí poslanci.
viac
04.05.2023
Mesto dofinancuje školám náklady na energie
Mesto Prievidza dofinancuje školám vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti náklady na energie. Počíta s tým prvá zmena rozpočtu, v rámci nej sa vyčlenili financie i na projektové dokumentácie. Zmenu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní koncom apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %