Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
01.09.2017 05:50

Mesto pozýva na Deň mestských podnikov


Pozvánka.


Mesto Košice, mestské podniky a organizácie pozývajú na DEŇ MESTSKÝCH PODNIKOV. Uskutoční sa v nedeľu 3. septembra 2017 so začiatkom o 13:30 hod., v Kulturparku na Kukučínovej ulici. Pre návštevníkov je pripravený pestrý a atraktívny program, určený pre malých i veľkých.


„Verejnosti chceme príťažlivou formou predstaviť činnosť mestských podnikov a organizácií a zároveň dať rodičom možnosť, aby strávili posledný prázdninový deň pred začiatkom nového školského roka so svojimi deťmi v prekrásnom prostredí Kultuparku spoločne, zaujímavo a v dobrej nálade," hovorí primátor mesta Košice Richard Raši. 

Z bohatej ponuky mestských podnikov a organizácií, ktorou sa predstavia na podujatí, vyberáme aspoň niekoľko lákadiel: Pracovníci zoologickej záhrady ukážu návštevníkom zblízka pytóna kráľovského a agamu bradatú. Mestská polícia pripravila ukážku zásahových vozidiel a návštevníci si budú môcť požičať elektrické kolobežky a bicykle, ktoré používajú mestskí policajti. Knižnica pre mládež, Psychosociálne centrum a spoločnosť KOSIT ponúknu deťom okrem iného aj zaujímavé tvorivé dielne, Správa mestskej zelene ukážku pílenia stromov, pre návštevníkov nad 18 rokov výstup na plošinu i takzvanú „ferrari" kosačku. 

Mestské lesy umiestnia do areálu Kulturparku hry, zamerané na poznávanie prírody - lesných drevín, minerálov, lesných zvierat a rýb. Dopravný podnik vystaví v Kulturparku elektrobus SOR EBN 11, dispečerské vozidlo a historický kĺbový autobus Ikarus 280. Na Dni mestských podnikov sa zaujímavou formou odprezentujú aj organizácie K13 – Košické kultúrne centrá, Creative Industry Košice, spoločnosť TEHO a Bytový podnik mesta Košice. Prezentáciu mestských podnikov a organizácií bude sprevádzať detský hudobný program Paci Pac, pouličná sci-fi, ktorá má poblázniť deti a otvoriť oči rodičom, kotvený let balónom a moderátorka Zuzana Hassová s programom Divadla HAAF.

Vstup na podujatie je zdarma. Bezplatná kyvadlová doprava je zabezpečená v nedeľu 3. septembra v čase od 13. do 17. hodiny v 30-minútových intervaloch s odchodmi zo Staničného námestia pred Železničnou stanicou (nástupište linky č. 24) a troma zastávkami – Staničné námestie, Námestie osloboditeľov a Kulturpark.

 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Mesto Stará Turá oslávi 550. výročie oslobodenia od kráľovských poplatkov
Príďte si pripomenúť 550. výročie udelenia privilégia, ktoré obyvateľov Starej Turej navždy oslobodilo od všetkých kráľovských poplatkov.
viac
09.06.2017
V meste sa dnes začínajú korunovačné dni
Pri príležitosti 300. výročia narodenia rakúsko-uhorskej panovníčky Márie Terézie organizuje hlavné mesto Bratislavské korunovačné dni. Podujatie sa bude konať oddnes 9. júna až do soboty 17. júna na rôznych miestach Bratislavy.
viac
30.08.2017
Ako využiť posledné dni prázdnin? Zaujímavé tipy kam v Bratislave
Hoci sa letné prázdniny pomaly blížia k svojmu záveru, kultúrne leto v Bratislave nekončí. Využite posledné letné dni a vychutnajte si kultúrne podujatia a zaujímavé akcie mestských organizácií.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %