Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.06.2019 04:05

Mesto podpísalo memorandum o spolupráci so SPŠ elektrotechnickou


Príležitosť pre mladé talenty: Mesto Prešov podpísalo Memorandum o spolupráci so SPŠ elektrotechnickou v Prešove. Snímka zdroj: Mesto Prešov


Mesto Prešov podpísalo so Strednou priemyselnou školou elektrotechnickou (SPŠ) v Prešove memorandum o spolupráci. Spoločne chcú podporiť rozvoj Prešova ako smart city a dať šancu mladým talentovaným študentom.


Memorandum podpísali viceprimátor Prešova Vladimír Feľbaba a riaditeľ SPŠ elektrotechnickej Slavomír Kožár počas finálového kola robotickej súťaže LEGObot, ktorá sa uskutočnila v uplynulých dňoch v Prešove.       

"So SPŠ elektrotechnickou aktívne spolupracujeme pri mnohých projektoch. Vlani sa nám úspešne podarilo rozbehnúť aj prvý Šarišský hackathon. Škola dosahuje vynikajúce výsledky aj na medzinárodnej úrovni. Memorandum je výsledkom našej spoločnej iniciatívy podporovať mladé talenty. Je zároveň aj ďalšou príležitosťou pre nové nápady študentov, ktorí sa tak môžu aktívne zapájať do fungovania mesta a prostredníctvom nových technológií sa podieľať na rozvoji Prešova ako smart city," uviedol Feľbaba.       

Predmetom memoranda je spolupráca v rámci odborného vzdelávania so zameraním na elektrotechniku, informačné a sieťové technológie, IT manažment procesov, ale aj vzájomná spolupráca pri realizácii programov, projektov a aktivít,  podpora a propagácia vzdelávacích programov či organizácia a zabezpečenie praktického vyučovania.       

Študenti môžu podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej pracovať na konkrétnych úlohách a pomôcť mestu svojím pohľadom na problematiku, novým nápadom či riešením. Pedagogickí zamestnanci školy budú aktívne komunikovať s poverenými zamestnancami mestského úradu, a konkrétne úlohy budú môcť zapojiť aj do vyučovacieho procesu.       

"SPŠ elektrotechnická a mesto Prešov si tak budú vzájomne vymieňať skúsenosti a príklady odbornej praxe, vzájomne propagovať a podporovať svoje aktivity a projekty, spolupracovať pri organizovaní podujatí, ale aj pri príprave spoločných projektov," dodala Šitárová.      

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
Prešov ako centrum kreatívneho priemyslu
Mesto Prešov a Prešovský samosprávny kraj budú spolupracovať pri príprave regionálneho Kreatívneho centra. Podpisom Memoranda o spolupráci to v utorok (21. 2.) potvrdili primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a predseda VÚC Peter Chudík.
viac
30.01.2021
Memorandum o spolupráci má za cieľ obnovu Kalvárie
Postupná revitalizácia bardejovskej Kalvárie je cieľom memoranda o spolupráci, ktoré v uplynulých dňoch podpísali primátor Bardejova Boris Hanuščák a farár Rímskokatolíckej farnosti sv. Egídia Marek Kreheľ.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
11.09.2023
Pokračujeme v podpise dohodnutých memoránd o spolupráci s politickými stranami
Združenie miest a obcí Slovenska v piatok 8. septembra podpísalo ďalšie memorandá s politickými stranami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %