Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.05.2018 07:30

Mesto Bratislava a ZSE podpísali memorandum o spolupráci


Marian Rusko a Ivo Nesrovnal pri podpise memoranda


Hlavné mesto Bratislava a spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) podpísali memorandum o spolupráci v oblasti rozvoja elektromobility. Realizáciou spoločných projektov a prípravou inteligentných a inovatívnych riešení chcú prispievať k zvyšovaniu energetickej efektívnosti v meste.


„Bratislavu meníme na modernú európsku metropolu, na smart city, kde kladieme dôraz na rozvoj kvality života obyvateľov, zlepšovanie životného prostredia a celkovo na rozumné riešenia. Jedným z takýchto riešení je aj rozvoj elektromobility a podpora energetickej efektívnosti, čo sa nám darí aj vďaka  spolupráci so ZSE“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Cieľom podpísaného memoranda je vytvoriť podmienky pre technické inovácie a implementáciu takých riešení, ktoré občanom uľahčia cestu k bezpečnej, udržateľnej a cenovo dostupnej doprave a zároveň budú viesť k postupnému znižovaniu emisií. Spoločným zámerom je vybudovanie infraštruktúry potrebnej na prevádzku elektromobilov a elektrických autobusov, ako aj na rozvoj e-car sharingu.

 Podľa Mariana Ruska, člena predstavenstva Západoslovenskej energetiky, nie je otázkou či elektromobilita príde, ale kedy príde. „Preto je dôležité začať s rozvojom infraštruktúry už teraz, aby bola Bratislava na nástup elektromobility dostatočne pripravená. V súčasnosti budujeme v hlavnom meste 55 nabíjacích staníc a v spolupráci budeme, aj na základe podpísaného memorande, pokračovať.“

Jedným z príkladov spolupráce Hlavného mesta a ZSE je spoločný projekt URBAN E. Ide o medzinárodný projekt, ktorý je zameraný na podporu rozširovania infraštruktúry elektronabíjacích staníc v Európe. V rámci projektu sa v Bratislave do konca roka 2020 vybuduje až 55 týchto staníc. Keďže partnerom projektu je aj prevádzkovateľ prvej bezimisnej e-taxi služby a cyklokuriérov Švihaj Šuhaj spoločnosť GO4, vytára sa dobrá východisková pozícia pre rozvoj súvisiacich služieb, ako napríklad požičovňa elektrických áut či e-taxi.

Autor: (ts-mmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.02.2017
Prešov ako centrum kreatívneho priemyslu
Mesto Prešov a Prešovský samosprávny kraj budú spolupracovať pri príprave regionálneho Kreatívneho centra. Podpisom Memoranda o spolupráci to v utorok (21. 2.) potvrdili primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová a predseda VÚC Peter Chudík.
viac
16.06.2017
Bratislave s bikesharingom pomôže Slovnaft
Systém zdieľania verejných bicyklov (bikesharing) vybuduje Bratislava v spolupráci so Slovnaftom. Memorandum o spoločnej realizácii bikesharingu podpísal 14. júna primátor hlavného mesta SR Bratislava Ivo Nesrovnal s predstaviteľmi spoločnosti SLOVNAFT, a.s.
viac
13.04.2018
Podpísali memorandum o spolupráci pri príprave stavby planetária
Hlavné mesto, investor Woal a občianske združenie Slovenské planetáriá podpísali memorandum o spolupráci pri príprave stavby planetária na Dvořákovom nábreží v Bratislave. Všetky strany sa zároveň dohodli spolupracovať na jeho prevádzke, ako aj propagovať projekt a činnosť planetária.
viac
18.11.2019
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto podpísali memorandum o spolupráci
Bratislavské Staré Mesto a Nové Mesto oficiálne spečatili spoločný postup pri zlepšovaní životného prostredia či verejného priestoru. Staromestská starostka Zuzana Aufrichtová a novomestský starosta Rudolf Kusý podpísali vo štvrtok (14. 11.) v tejto súvislosti memorandum o spolupráci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %