Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
05.08.2020 01:00

Mesto opakuje OVS, za pozemky očakáva príjem minimálne 80 045 eur


Ilustračná snímka, zdroj: myjava.sk


Mesto Myjava vypísalo opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS) na predaj pozemkov pri bývalom podniku Slovenská armatúrka Myjava.


Mesto sa pozemok rozhodlo predať, o čom rozhodli poslanci mesta na prvom tohtoročnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ). Predmetom OVS je parcela určená ako zastavaná plocha a nádvorie s rozlohou 2064 štvorcových metrov (m2). Celková minimálna kúpna cena nehnuteľnosti je stanovená vo výške 72.240 eur, čo predstavuje 35 eur za m2.       

Popri tomto pozemku sa na základe podmienok OVS víťaz súťaže zaväzuje kúpiť aj susedný pozemok s rozlohou 311 m2 za cenu podľa znaleckého posudku v sume 7805 eur, čo predstavuje sumu približne 25 eur za m2. Mesto tak v prípade úspešnej súťaže získa do príjmovej časti rozpočtu minimálne 80.045 eur.       

"Oslovila nás spoločnosť, ktorá má záujem o vybudovanie stanice technickej kontroly, či by sme ako mesto nemohli poskytnúť pozemky. Zo štyroch ponúkaných lokalít si vybrali túto. O pozemok prejavila záujem aj spoločnosť, ktorej budova susedí s týmito pozemkami, preto sme rozhodli na tieto parcely vypísať súťaž," uviedol vo februári pre TASR primátor mesta Myjava Pavel Halabrín.       

Pozemky sa však aj vzhľadom na prepuknutie krízy spôsobenej novým koronavírusom napokon nepodarilo predať. "Ide o opakovanú obchodnú verejnú súťaž. Pri prvej súťaži sa prihlásil jeden záujemca, ale ten následne odstúpil. Mesto sa preto rozhodlo vypísať ďalšie kolo OVS za rovnakých podmienok," doplnila pre TASR prednostka Mestského úradu v Myjave Jarmila Sluková.       

Záujemcovia sa do obchodnej verejnej súťaže môžu prihlásiť do 18. augusta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
Mestské zastupiteľstvo predaj viníc neschválilo
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici hlasovali na minulotýždňovom zasadnutí o zámere predaja viníc formou obchodnej verejnej súťaže. V návrhu išlo o pozemky o výmere 77.417 metrov štvorcových patriace mestu.
viac
27.12.2019
Poslanci schválili verejnú súťaž na predaj pozemkov za 778 905 eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici schválili na poslednom tohtoročnom zasadnutí predaj pozemkov v lokalite Vlčie hôrky s celkovou rozlohou 17 309 štvorcových metrov.
viac
09.03.2023
Myjava predáva pozemky s rozlohou viac ako hektár za 325 000 eur
Mesto Myjava zverejnilo zámer na odpredaj pozemkov v bývalom ovocinárskom štátnom majetku, ktorých je mesto jediným vlastníkom. Rozhodli o tom poslanci na svojom poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.
viac
15.11.2023
Živé ryby budú v Žiline a okolí predávať na súkromných a prenajatých pozemkoch
V Žiline a okolí bude v decembri predávať živé ryby zhruba desať subjektov na svojich alebo prenajatých pozemkoch. Združenie chovateľov rýb na Slovensku to uviedlo v reakcii na zákaz predaja sladkovodných rýb a kaprov na pozemkoch mesta Žilina, ktorý začal platiť v stredu na základe VZN.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %