Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
09.03.2023 10:35

Myjava predáva pozemky s rozlohou viac ako hektár za 325 000 eur


Mestský úrad v Myjave.


Mesto Myjava zverejnilo zámer na odpredaj pozemkov v bývalom ovocinárskom štátnom majetku, ktorých je mesto jediným vlastníkom. Rozhodli o tom poslanci na svojom poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva.


Za predaj hlasovali všetci 18 poslanci. "Mesto tento pozemok vytypovalo na odpredaj ako jeden z viacerých. Tento z dôvodu, že na ňom v súčasnosti nič neprevádzkuje. Nie je na ňom výhľadovo v blízkej ani vzdialenej budúcnosti žiadny plánovaný projekt. Na pozemku sú rôzne záťaže, ktoré situáciu s týmto pozemkom komplikujú. Keď nič iné, aspoň zistíme, či je o neho záujem. Ak by bol, tak by sme pristúpili ku krokom, aby sa pozemok vyčistil," informoval primátor mesta Ľubomír Halabrín.

"Pozemok nie je v súčasnosti v územnom pláne v žiadnom funkčnom bloku. Mesto uvažuje riešiť toto územie v rámci doplnkov územného plánu," uviedol vedúci oddelenia majetku a prevádzky mestského úradu Ján Obeda.

Verejnú obchodnú súťaž vypísalo mesto na dva pozemky v celkovej výmere 10 832 štvorcových metrov (m²). Celková minimálna kúpna cena je stanovená vo výške 324 960,00 eura, čo predstavuje 30 eur za m². Jediným kritériom, ktoré bude rozhodovať o víťazovi súťaže, je najvyššia ponúknutá cena. Záujemcovia môžu svoje ponuky zasielať do 5. apríla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.05.2018
Mestské zastupiteľstvo predaj viníc neschválilo
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici hlasovali na minulotýždňovom zasadnutí o zámere predaja viníc formou obchodnej verejnej súťaže. V návrhu išlo o pozemky o výmere 77.417 metrov štvorcových patriace mestu.
viac
27.12.2019
Poslanci schválili verejnú súťaž na predaj pozemkov za 778 905 eur
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Skalici schválili na poslednom tohtoročnom zasadnutí predaj pozemkov v lokalite Vlčie hôrky s celkovou rozlohou 17 309 štvorcových metrov.
viac
05.08.2020
Mesto opakuje OVS, za pozemky očakáva príjem minimálne 80 045 eur
Mesto Myjava vypísalo opakovanú obchodnú verejnú súťaž (OVS) na predaj pozemkov pri bývalom podniku Slovenská armatúrka Myjava.
viac
15.11.2023
Živé ryby budú v Žiline a okolí predávať na súkromných a prenajatých pozemkoch
V Žiline a okolí bude v decembri predávať živé ryby zhruba desať subjektov na svojich alebo prenajatých pozemkoch. Združenie chovateľov rýb na Slovensku to uviedlo v reakcii na zákaz predaja sladkovodných rýb a kaprov na pozemkoch mesta Žilina, ktorý začal platiť v stredu na základe VZN.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %