Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
23.03.2024 10:00

Mesto na Svetový deň vody spustí pitnú fontánku na námestí


Snímka zdroj: Zdroj: banovce.sk


Mesto Bánovce nad Bebravou symbolicky na Svetový deň vody, ktorý pripadá na piatok, spustí malú pitnú fontánku na Námestí Ľ. Štúra. Ochranu planéty si pripomenie i v sobotu (23. 3.), keď sa zapojí do Hodiny Zeme. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.


"Deň vody ľuďom ponúka príležitosť zamyslieť sa nad vzťahom k vode, zdieľať informácie o udržateľnom využívaní vody a podporovať ochranu vodných zdrojov. Voda je nevyhnutná pre život ako taký a je kľúčovým prvkom pre fungovanie celého sveta," pripomenula bánovská radnica.         

Aj z tohto dôvodu sa mesto podľa nej rozhodlo symbolicky spustiť malú pitnú fontánku na námestí.         

Mesto sa aj tento rok zapojí do celosvetovej kampane Hodina Zeme, a to vypnutím verejného osvetlenia na námestí od 20.30 h do 21.30 h. "Každý malý krok, akým je vypnutie svetiel na jednu hodinu, môže mať pozitívny dopad a posilniť povedomie ľudí o kritických otázkach životného prostredia," skonštatovala radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2017
RÚVZ B. Bystrica bezplatne vyšetrí vodu zo súkromných vodných zdrojov
Odpadová voda – to je tohtoročná téma Svetového dňa vody (World Water Day), ktorý si svet pripomína každoročne 22. marca.
viac
15.03.2018
Tohtoročný Svetový deň vody na tému Príroda pre vodu
Príroda pre vodu – to je tohtoročná téma Svetového dňa vody (World Water Day) ktorá skúma, ako môžeme využiť prírodu na prekonanie nových výziev 21. storočia. Škody na životnom prostredí spolu s klimatickými zmenami spôsobujú vodné krízy, ktoré vidíme na celom svete.
viac
22.11.2019
Školáci a škôlkari sa budú učiť korčuľovať na ľade
Druháci základných škôl a deti z materských škôl v Bánovciach nad Bebravou sa budú učiť korčuľovať na ľade. Školský korčuliarsky program v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Športové centrum pri základnej škole začne v meste od januára 2020.
viac
11.05.2021
Bánovce nad Bebravou a okolité obce budú hostiť majstrovstvá v cyklistike
Spoločné majstrovstvá SR a Českej republiky v cestnej cyklistike budú tento rok hostiť Bánovce nad Bebravou a okolité obce. Na športovom podujatí, ktoré sa bude konať od 17. do 20. júna, sa predstavia i cyklistické esá európskych tímov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %