Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.01.2019 09:05

Mesto má na jar začať stavať cyklocestu do Kováčovej a Sielnice


Ilustračná snímka. (Zdroj: Ján Krošlák)


Kúpeľné mesto Sliač by malo začať v marci budovať cyklocestu do susedných obcí Sielnica a Kováčová. Na niekoľkokilometrový úsek získala samospráva príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.


Ako informuje decembrové číslo mestských novín, výška investície je 419.000 eur, mesto sa na výstavbe bude spolupodieľať sumou 27.000 eur.       

Cesta začne pri poľnohospodárskom družstve v časti Hájniky a skončí na konci sliačskeho katastra, pri Národnom rehabilitačnom centre v Kováčovej. Jedna vetva cyklocesta bude smerovať aj do obce Sielnica.       

Vybudovaním cyklocesty sa vytvorí ďalšia spojnica, vhodná pre obyvateľov regiónu na oddych a relax. Sliač je už niekoľko rokov spojený tzv. rodinnou cestičkou aj s okresným Zvolenom, ktorý je od kúpeľov vzdialený asi štyri kilometre.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2018
Sliač chce tento rok vybudovať cyklocestu do Kováčovej
Mesto Sliač po vybudovaní Rodinnej cestičky medzi Sliačom a Zvolenom plánuje tento rok výstavbu cyklocesty do Kováčovej. Na asi 2,6-kilometrový úsek získalo príspevok z Ministerstva pôdohospodárstva SR.
viac
14.04.2020
Mesto Holíč začalo s výstavbou cyklotrasy do obce Kopčany
Mesto Holíč začalo so stavebnými prácami na výstavbe cyklotrasy Holíč – Kopčany. Jej účelom je prepojenie Holíčskeho zámku s Kostolom sv. Margity Antiochijskej a následné napojenie na lávku cez rieku Moravu pri Kopčanoch do moravskej obce Mikulčice. Informovalo o tom mesto Holíč.
viac
16.04.2020
Mesto Levice začalo s budovaním cyklocesty na Pereckej ulici
Na Pereckej ulici v Leviciach sa už začala výstavba cyklistickej trasy, ktorá po dokončení spojí priemyselný park s nákupnými centrami na druhom konci mesta. Ako informoval magistrát, prvý úsek cyklotrasy je vedený po pozemkoch vo vlastníctve mesta.
viac
02.02.2022
Medzi Modrou a Šenkvicami vybudujú cyklocestu, práce plánujú spustiť na jar
Mesto Modra a obec Šenkvice bude spájať nová cyklocesta. S dĺžkou takmer päť kilometrov bude viesť po existujúcich asfaltových i poľných cestách z Modry priamo k dopravnému terminálu v Šenkviciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %