Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
02.02.2022 04:15

Medzi Modrou a Šenkvicami vybudujú cyklocestu, práce plánujú spustiť na jar


Ilustračná snímka.


Mesto Modra a obec Šenkvice bude spájať nová cyklocesta. S dĺžkou takmer päť kilometrov bude viesť po existujúcich asfaltových i poľných cestách z Modry priamo k dopravnému terminálu v Šenkviciach.


Modranská samospráva o tom informuje na svojom webe s tým, že na vlak do Šenkvíc sa tak bude dať dostať aj na bicykli.

Projekt počíta s obnovou asfaltu na súčasných komunikáciách so zachovaním pôvodnej šírky cesty. "Na poľných cestách sa vybuduje cyklocesta s asfaltovým povrchom v šírke tri metre. Z dôvodu, že v trase cyklocesty ide aj plynovod, jeden úsek s dĺžkou 414 metrov bude zo štrkodrviny," spresnili samosprávy. Cyklocesta bude realizovaná tak, aby umožnila prístup majiteľom viníc, priľahlých pozemkov a správcovi vodného toku s obslužnou technikou.

Nebudú chýbať ani odpočívadlá, napríklad pri modranskom rybníku na začiatku trasy či v strede trasy. Na dopravnom termináli v Šenkviciach bude prestrešené stojisko na odloženie a parkovanie bicyklov. "Odpočívadlá budú vybavené servisnými cyklostojanmi, lavičkami, odpadkovými košmi, stojanmi na bicykle. Dve odpočívadlá budú mať drevený altánok," uviedlo mesto. V budúcnosti sa má na komunikáciu napájať aj pripravovaná cyklotrasa medzi Modrou a Dubovou.

"Pre novú vyhlášku o dopravnom značení budeme musieť požiadať o zmenu v projekte, čo nám realizáciu mierne predĺži," avizujú samosprávy s tým, že stavať sa plánuje v apríli až v septembri. Na vybudovanie cyklocesty získalo Združenie obcí Modra – Šenkvice nenávratný finančný príspevok 755 392 eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) financovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu. Združenie sa na financovaní podieľa vo výške takmer 40 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2020
Výstavba jedálne na ZŠ na Ulici J. Bottu by mala trvať štrnásť mesiacov
Viac ako rok po tom, ako žiaci základnej školy (ZŠ) na Ulici Jána Bottu v Trnave prišli o možnosť stravovania, začína mesto v areáli školy s výstavbou novej jedálne s kuchyňou.
viac
17.06.2020
Výstavba nových mestských jaslí má stáť vyše 730 000 eur
Nové detské jasle vo vlastníctve mesta by mali na najväčšom breznianskom sídlisku Mazorníkovo, kde podľa aktuálnych údajov žije približne tretina všetkých detí do troch rokov, začať stavať už v najbližších mesiacoch.
viac
21.01.2021
Mesto Košice chce na Jesenského ulici stavať nájomné byty
Na Jesenského ulici v Košiciach by mohli vyrásť mestské nájomné byty. Mesto vyhlásilo súťaž návrhov na ich výstavbu, lehota na predkladanie ponúk uplynie 1. februára.
viac
26.10.2022
V meste spustili výstavbu skateparku, pribudnúť má aj detské ihrisko
V meste Modra spustili za rybníkom na Dolnej ulici výstavbu skateparku. Do budúcoročného mája majú v prvej etape vybudovať "skateboardový bazén", ktorý je vhodný pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %