Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
26.10.2022 08:25

V meste spustili výstavbu skateparku, pribudnúť má aj detské ihrisko


Ilustračná snímka.


V meste Modra spustili za rybníkom na Dolnej ulici výstavbu skateparku. Do budúcoročného mája majú v prvej etape vybudovať "skateboardový bazén", ktorý je vhodný pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov.


Vysúťažená cena diela je 69 671 eur s DPH. Samospráva o tom informuje na sociálnej sieti.

"V ďalších etapách dobudujeme zvyšné dve betónové hladené jazdné plochy. V priestore sú naprojektované fontánky s pitnou vodou, parkové úpravy a mobiliár - lavičky, vonkajší stôl s lavicami, sedenie vo svahu," spresnilo mesto.

Počíta sa aj s doplňujúcou výsadbou, ktorú budú realizovať až s poslednou etapou výstavby. "Vzrastlé zdravé stromy, ktoré sme pri čistení plochy pri rybníku zachovali, sú geodeticky zamerané a zakomponované do priestoru. V rámci kompenzačných opatrení za výrub dutinových stromov so zlým zdravotným stavom vyvesíme vtáčie búdky a búdky pre netopiere, aby sme zabezpečili ich návrat," uviedla samospráva.

V parku plánuje v budúcnosti vybudovať aj plochy na iné voľnočasové aktivity ako detské ihrisko, stolný tenis, workout zóna a petangové ihrisko. Celý areál bude pre bezpečnosť osvetlený a pod dohľadom kamier.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.10.2017
Začala sa výstavba cyklotrasy v Strážkach, v pláne je aj bike park
Mesto Spišská Belá začalo v týchto dňoch s výstavbou cyklotrasy do Kežmarku v mestskej časti Strážky. Ide o úsek dlhý niečo cez dva kilometre a vedie od štrkoviska v Strážkach cez kaštieľ Strážky, až po začiatok panelového chodníka na začiatku Strážok v smere na Spišskú Belú.
viac
19.06.2020
Z peňazí za výrub stromov mesto vybuduje park v Kanaši
Za výrub stromov v súvislosti s výstavbou severného obchvatu Prešova získalo mesto Veľký Šariš od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) 1,8 milióna eur. Peniaze chce použiť na viaceré projekty.
viac
30.09.2020
Žiar nad Hronom sa pustí do projektu záhradkárskej oblasti
Mesto Žiar nad Hronom sa pustí do realizácie projektu novej záhradkárskej oblasti, ktorý predstavilo približne pred týždňom. Na základe množstva pozitívnych reakcií o tom na sociálnej sieti informoval primátor mesta Peter Antal.
viac
28.12.2020
TSK žiada o financie pre cykloprojekty na Považí a hornej Nitre
Siedmy úsek Vážskej cyklomagistrály a cyklotrasa na hornej Nitre sú prioritami Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v budovaní cyklistickej infraštruktúry v budúcom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %