Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.11.2019 12:50

Mesto hľadá lokalitu, v ktorej osadí nádobu na injekčné striekačky


Ilustračná snímka, zdroj: NitraDen


Nitrianska radnica hľadá vhodný priestor na osadenie špeciálnej nádoby na použité injekčné striekačky. Bezpečnostnú nádobu fixpoint chce inštalovať v rámci Európskeho týždňa boja proti drogám v spolupráci so Združením Storm.


Podľa magistrátu sa už takéto zariadenie osadené pred časom na autobusovej stanici veľmi dobre osvedčilo. Špeciálnu schránku môžu na likvidáciu použitých injekčných striekačiek využiť užívatelia drog, ale aj pacienti i obyvatelia, ktorí nájdu striekačku odhodenú na zemi.       

Mesto už vybralo päť lokalít, v ktorých by sa nádoba fixpoint mohla uplatniť. Zároveň vyzvalo obyvateľov mesta, aby hlasovali, kde má byť schránka umiestnená. „Vo finálnom rozhodovaní zaváži práve názor verejnosti. Tá môže rozhodnúť, či bude nádoba umiestnená na Petzwalovej, Novomestského či Zvolenskej ulici, alebo pri skateparku na sídlisku Diely, či v lokalite ,Sandokan' na Klokočine,“ informovala o tom radnica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.12.2017
V Trnave osadia prvý kontajner na použité ihly
Združenie STORM realizuje v spolupráci so Zdravým mestom Trnava projekt Bezpečne v komunite. V rámci tohto projektu sa 5. decembra o 14:30 hod. na Jiráskovej ulici pri nákupnom centre uskutoční osadenie prvej bezpečnostnej nádoby FIXPOINT na Slovensku určenej na použité injekčné striekačky.
viac
08.03.2019
Nitra: Mesto bude pomáhať zdravotne postihnutým ľuďom pri hľadaní práce
Zdravotne postihnutí ľudia v Nitre sa budú môcť dozvedieť o vhodných pracovných miestach aj prostredníctvom oficiálnej mestskej internetovej stránky. Ako informoval Andrej Jančovič z mestského úradu, radnica sa týmto krokom rozhodla podporiť aktivity Občianskeho združenia Tenenet.
viac
31.03.2019
V mestskom parku sprístupnil malé verejné knižnice
V nitrianskom Mestskom parku na Sihoti pribudli v piatok dve malé verejné knižnice. Každá obsahuje približne 30 kníh, ktoré si návštevníci parku môžu prečítať, prípadne si ich požičať domov a neskôr vrátiť.
viac
22.01.2022
V uliciach Nitry pribudli nové zberné nádoby na použitý kuchynský olej
Na nitrianskych sídliskách začalo mesto postupne rozmiestňovať sivé odpadové nádoby. Sú určené na zber použitého kuchynského oleja.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %