Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
27.04.2020 10:30

Mesto finančne pomôže občanom, ktorí sa pre pandémiu ocitli v núdzi


Ilustračná snímka: (int.).


Mesto Komárno poskytne finančnú pomoc pre tých, ktorí sa ocitli v nepriaznivej situácii pre nový koronavírus.


„Primátor mesta Béla Keszegh v rámci svojej kompetencie vyčlenil na tento účel finančné prostriedky vo výške 10 000 eur. Mesto sa pokúsi pomôcť v takých prípadoch, ktoré štátna podpora nerieši,“ informovala samospráva.

Jednorazová výpomoc môže byť poskytnutá maximálne do výšky dvojnásobku životného minima. Na transparentné posúdenie žiadostí bude zriadená päťčlenná komisia, v ktorej budú aj poslanci mestského zastupiteľstva. Záujemcovia o pomoc môžu kontaktovať pracovníkov sociálneho oddelenia mestského úradu telefonicky alebo mailom, osobnú návštevu úradu by mali zvoliť len v odôvodnených prípadoch.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.
viac
16.04.2020
Komunikácia štátu smerom k samosprávam je roztrieštená a nefunkčná
Vo Veľkej sieni Mestského úradu v Banskej Bystrici 15. apríla 2020 zasadali členovia prezídia Únie miest Slovenska. Spolu dvadsaťdva primátoriek a primátorov najväčších miest Slovenska sa zhodlo, že komunikácia štátu smerom k samosprávam je v čase koronakrízy roztrieštená a nefunkčná.
viac
11.05.2020
Žilinská radnica pomáha rodinám v núdzi, obyvateľom i podnikateľom
Žilinská radnica pomáha rodinám, ktoré sa v súvislosti s mimoriadnou situáciou dostali do neriešiteľnej situácie. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.
viac
07.08.2020
Humanitárna pomoc
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny zareagovala na situáciu rodín z východoslovenskej obce Pichne, kde prívalové dažde a povodne spôsobili obyvateľom rozsiahle škody na majetku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %