Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.10.2023 02:55

Memorandum o spolupráci medzi ZMOS a ASES


Snímka z podpisu Memoranda o spolupráci medzi ZMOS a Alianciou pre sociálnu ekonomiku na Slovensku


Vytváranie priaznivých podmienok pre efektívnu a účelnú spoluprácu za účelom podpory rozvoja sociálneho podnikania ako dôležitého nástroja regionálneho rozvoja je cieľom spolupráce medzi Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS) a Alianciou pre sociálnu ekonomiku na Slovensku (ASES).


Memorandum o vzájomnej spolupráci podpísali predseda ZMOS Jozef Božik a predseda ASES Branislav Ondruš. 

Predmetom podpísaného Memoranda o vzájomnej spolupráci je aj zastupovanie ASES ako zamestnávateľského zväzu zo strany ZMOS na pôde HSR SR a vo vzťahu k sociálnym partnerom i organizovanie spoločných propagačných a vzdelávacích podujatí o sociálnom podnikaní - ZMOS, respektíve jeho členovia, sa budú podieľať na materiálno-technickom zabezpečení podujatí v rozsahu svojich možností a ASES na ich obsahovom a personálnom zabezpečení. 

Spolupráca sa bude týkať aj rozširovania užitočných informácií o sociálnom podnikaní poskytovaných ASES prostredníctvom informačných a komunikačných nástrojov ZMOS.

„Záujem máme aj na realizácii spoločných projektov financovaných zo zdrojov EÚ, prípadne zdrojov iných donorov, za účelom vytvárania podmienok pre efektívne a účelné poskytovanie poradenských služieb pre sociálne podniky, s dôrazom na podniky zriadené miestnou samosprávou. Venovať sa budeme aj výmene odborných znalostí a skúseností, ako aj šíreniu užitočných informácií v oblasti sociálnej ekonomiky, osobitne o sociálnom aspekte vo verejnom obstarávaní,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik. 

Dohodnutá bola aj podpora obchodnej spolupráce členov ZMOS s členskými subjektmi ASES, využívaním oprávnení daných zákonom o verejnom obstarávaní vo vzťahu k registrovaným sociálnym podnikom podľa zákona o sociálnej ekonomike a sociálnych podnikoch.

Podpísanie Memoranda o vzájomnej spolupráci sa v priestoroch Kancelárie ZMOS v Bratislave uskutočnilo vo štvrtok 19. októbra 2023.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.07.2021
Memorandum o spolupráci prispeje k rozvoju sociálnej ekonomiky v BBSK
Vo štvrtok 8. júla bolo podpismi spečatené Memorandum o spolupráci medzi Implementačnou agentúrou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (MPSVR SR) a Rozvojovou agentúrou Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).
viac
01.04.2023
ZMOS a Jednota dôchodcov na Slovensku podpísali Memorandum o spolupráci
Vytvorenie strategického partnerstva a vzájomná bezodplatná spolupráca pri poskytovaní vzájomnej podpory a výmeny informácií je hlavným cieľom Memoranda a o spolupráci, ktoré podpísal predseda ZMOS Branislav Tréger s predsedom Jednoty dôchodcov na Slovensku Michalom Kotianom.
viac
04.11.2023
Podpísali sme Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City
Slovak Smart City Cluster a Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) podpísali Memorandum o spolupráci na rozvoji konceptu Smart City. Za ZMOS memorandum podpísal jeho predseda Jozef Božik, za Slovak Smart City Cluster Igor Wzoš, predseda predstavenstva.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %