Streda 17.04.2024
Dnes má meniny 
Rudolf, Rudolfa
°C
13.07.2018 08:53

Malú Lehotu zapĺňajú stroje, zajtra sa tu koná Zetor 25 Cup


Ilustračná snímka Región Gron


Zápolenie približne tridsiatky strojov v piatich súťažných disciplínach, sprievodné akcie, ale aj kultúrny program ponúkne štvrtý ročník súťaže Zetor 25 Cup, ktorá sa v sobotu 14. júla uskutoční v obci Malá Lehota (okres Žarnovica).


Starosta Dušan Pacalaj uviedol, že súťažiaci, ktorí svoje stroje do dediny vozia už od stredy, pochádzajú z celého Slovenska. Svoje zastúpenie však majú medzi nimi aj miestni. Na podujatí očakávajú aj tento rok približne 4000 ľudí.       

Majitelia Zetorov 25 si zmerajú sily v piatich disciplínach, prvou bude originalita, potom šprint na 100 metrov z horného neutrálu, šprint na 100 metrov zo spodného neutrálu, silové preteky na 100 metrov a preteky zručnosti.       

Okrem toho pripravili organizátori aj množstvo sprievodných akcií pre deti aj dospelých a tiež kultúrny program, v ktorom vystúpi skupina Vidiek, Vrchári, Amadeo, Kollarband či folklórna skupina Javorník.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.03.2019
Malá Lehota: Pod Pohronským Inovcom sa začali Gajdošské fašiangy
Otvorením výstavy detských prác sa vo štvrtok v obciach ležiacich na úpätiach Pohronského Inovca začali Gajdošské fašiangy. V poradí 32. ročník tohto medzinárodného stretnutia gajdošov a gajdošskej hudby potrvá v obciach Malá Lehota, Veľká Lehota a Jedľové Kostoľany do nedele (3. 3.).
viac
24.01.2020
Obec Malá Lehota trápi havarijný stav strechy základnej školy
Samosprávu v obci Malá Lehota v okrese Žarnovica trápi havarijný stav strechy základnej školy. Obec s približne 850 obyvateľmi na jej kompletnú rekonštrukciu vlastné finančné prostriedky nemá, a preto sa so žiadosťou o pomoc obrátila aj na ministerstvo školstva.
viac
25.08.2020
Ľudia proti rozšíreniu ťažby andezitu v Malej Lehote spisujú petíciu
Časť obyvateľov Lehoty pod Vtáčnikom, Podhradia a Cigľa v okrese Prievidza sa postavila proti plánovanému rozšíreniu ťažby andezitu v Malej Lehote.
viac
22.03.2022
V M. Lehote chcú bývalú ľudovú školu prestavať na Centrum gajdošskej kultúry
V Malej Lehote v okrese Žarnovica chcú postaviť Centrum gajdošskej kultúry na Slovensku. Obec, známa uchovávaním gajdošských tradícií a organizovaním medzinárodného festivalu s názvom Gajdošské fašiangy, chce centrum postaviť na základoch bývalej ľudovej školy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %