Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
28.02.2020 12:00

Malackí hádzanári dostali nové auto


Hádzanári pred cestou na prvoligový zápas do Martina. Autor snímky: (B. SIVÁK).


Do hádzanárskej rodiny pribudol nový člen: biely, štvorkolesový, spoľahlivý, štýlový, reprezentatívny. Hráčov vozí za súpermi a po skončení zápasov aj naspäť do Malaciek.


„Náš početný hádzanársky oddiel sa myšlienkou kúpy mikrobusu zaoberal už dlhší čas, predovšetkým preto, lebo po prenájme športovísk je našou najväčšou nákladovou položkou práve doprava,“ prezradil predseda hádzanárskeho oddielu Strojár Malacky Dušan Frýbert a pokračoval: „Keďže naši muži hrali posledné tri roky finančne náročnejšiu súťaž, počas ktorej sme zamestnávali aj zopár legionárov, na takúto investíciu sme nemali dostatok peňazí.“

Napokon sa všetko podarilo a od začiatku februára hádzanárom slúži nový mikrobus. „Mohli sme ho zakúpiť predovšetkým vďaka podpore mesta Malacky, menovite primátora Juraja Říhu, a našich ďalších partnerov: spoločnosti Amedial, pánov Romana Malčeka a Mária Longauera, spoločnosti AUTO ŠENY s. r. o. Malacky a spoločnosti STAVMAT Stavebniny Malacky. Poďakovanie tiež patrí ostatným drobným podporovateľom a v neposlednom rade aj našim členom a funkcionárom,“ doplnil D. Frýbert.

Mikrobus budú využívať okrem mužov aj hádzanárske talenty z kategórie dievčat a chlapcov. Veľmi sympatické je rozhodnutie hádzanárov, že si ho môžu požičať aj iné športové oddiely v rámci TJ Strojár.

Milí malackí športovci, želáme vám veľa šťastných kilometrov za úspešnými výsledkami!

Autor: (lp)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2020
Program Envirogranty prerozdelí neziskovým organizáciám 100-tisíc eur
Nadácia VÚB vyhlasuje úplne novú grantovú schému, aká nemá na Slovensku vzhľadom na svoje zameranie obdobu. Program Envirogranty sa stáva prvou vlastnou iniciatívou bankovej nadácie, ktorej zámerom je rozdeliť 100-tisíc eur výhradne na ucelené koncepty environmentálnych aktivít tretieho sektora.
viac
07.10.2020
Historický ústav SAV vypracoval nový register modernej architektúry Slovenska
Oddelenie architektúry Historického ústavu Slovenskej akadémie vied (SAV) v uplynulých mesiacoch pracovalo na novej podobe obľúbenej verejnej online databázy modernej architektúry Slovenska register-architektury.sk. Informovala o tom hovorkyňa SAV Monika Tináková.
viac
15.12.2020
B. Tréger: Sme za pridanie vlakov tam, kde ich cestujúci potrebujú
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger osloví podpredsedu vlády a ministra financií SR Eduarda Hegera s požiadavkou na uvoľnenie potrebných financií na rozšírenie vlakových spojov v osobnej železničnej doprave.
viac
11.03.2021
Ministerstvo školstva investuje ďalších 8 miliónov eur na asistentov učiteľa
Ministerstvo školstva spúšťa premenu poradenského systému pre deti a žiakov. Súčasný rozdvojený systém postupne nahradí systém, v ktorom dieťa dostane komplexnú starostlivosť „pod jednou strechou“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %