Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
31.03.2020 11:00

Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta


Snímka zdroj: (tasr).


Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.


Oprava mosta však už pokročila a od pondelka po ňom môžu autá jazdiť v oboch smeroch. Zároveň sa zrušili aj obchádzkové trasy i odklon nákladnej dopravy. Radnica však chce, aby nákladné autá ani naďalej nesmeli prechádzať centrom Nitry.      

Magistrát už preto začal v tomto smere podnikať prvé kroky. „Odklon nákladnej tranzitnej dopravy sa naozaj osvedčil. Rokujeme preto s Nitrianskym samosprávnym krajom (NSK) o tom, aby sa zaviedol trvalý odklon tohto typu dopravy mimo centra mesta. Verím, že sa nám to spoločne podarí, a to natrvalo,” uviedol primátor Marek Hattas. Ako pripomenul, o tejto téme bude musieť rokovať aj Zastupiteľstvo NSK.      

Rekonštrukcia Univerzitného mosta sa začal ešte vlani v auguste. Podľa hovorkyne Slovenskej správy ciest Lucie Karelovej budú práce pokračovať ešte niekoľko mesiacov. Celkové náklady boli vyčíslené na vyše 2,2 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2020
Otvorili zrekonštruovaný most cez Váh v Považskej Bystrici
Po viac ako 15-mesačnej rekonštrukcii a polročnom meškaní otvorili v utorok (8.12) pre motoristov zrekonštruovaný Orlovský most cez rieku Váh v Považskej Bystrici. Bola súčasťou prvej etapy rekonštrukcie takmer 3,6 kilometrového úseku cesty II/517 Považská Bystrica – Domaniža.
viac
18.05.2022
NSK chce zrekonštruovať dve desiatky mostov
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) vyčlenil zo svojho rozpočtu 162 000 eur, ktoré sú určené na základnú údržbu dvoch desiatok mostov. Rekonštrukčné práce budú mať podľa Úradu NSK stavebný i nestavebný charakter.
viac
20.10.2022
Centrum pre obete domáceho násilia Slniečko bude mať vlastné priestory
Krízové centrum Slniečko odkúpi od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) rodinný dom, v ktorom sídli v prenájme už od roku 2006.
viac
21.10.2023
Brehy rieky Nitra v centre mesta obsadili nutrie
V centre Nitry sa premnožili nutrie. Pohybujú sa na brehu rieky Nitra, kde ich napriek zákazu ľudia prikrmujú. Riaditeľ Chránenej krajinnej oblasti Ponitrie Radimír Siklienka upozorňuje, že tento invázny druh zvierat môže narušiť stabilitu vodných tokov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %