Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
08.12.2023 05:05

Lyžovačku na Drozdove chcú spustiť už o niekoľko dní


Snímka zdroj: OnTheSnow.sk


Lyžiarske stredisko Drozdovo pri Novej Bani sa aktuálne pripravuje na otvorenie novej lyžiarskej sezóny. Manažér strediska Adam Bielik pre TASR uviedol, že prvých lyžiarov v tejto sezóne chcú privítať 15. decembra.


V stredisku aktuálne pokračujú so zasnežovaním zjazdoviek, ak sa v nasledujúcich dňoch neoteplí, spustené by mali byť podľa Bielika všetky tri vleky. Na zjazdovkách je aktuálne približne 30 centimetrov snehu, potrebná je však ešte ich finálna úprava. V stredisku pred novou sezónou vynovili sociálne zariadenia a investovali aj do vylepšenia infraštruktúry.         

Lyžiarske stredisko Drozdovo sa nachádza na úpätí Pohronského Inovca a od Novej Bane je vzdialené približne desať kilometrov. Na svoje si tu prídu najmä rodiny s deťmi. Pre lyžiarov sú v stredisku dva vleky s dĺžkou 650 metrov, pre najmenších lyžiarov je dostupný detský vlek s dĺžkou 300 metrov.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2019
V múzeu priblížia zlatú éru motocyklistiky
V Pohronskom múzeu v Novej Bani si v závere apríla prídu na svoje najmä milovníci dvojkolesových tátošov. Výstava Zlatá éra motocyklistiky – historické motocykle zo zbierok Vlastivedného múzea v Považskej Bystrici.
viac
23.12.2019
Mestskú knižnicu presťahovali do nových priestorov v centre mesta
Mestskú knižnicu v Novej Bani nájdu tunajší čitatelia v nových priestoroch. V uplynulých dňoch ju totiž presťahovali a opätovne otvorili pre verejnosť v priestoroch podnikateľského centra v strede mesta.
viac
28.09.2020
Pohronské múzeum oslávi deň cestovného ruchu vstupom zadarmo
Pohronské múzeum a Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gron pripravili v súvislosti so Svetovým dňom cestovného ruchu v Novej Bani sériu rôznych aktivít. Aktuálne expozície a výstavy múzea pre návštevníkov v utorok 29. septembra sprístupnia zadarmo, pripravená je aj komentovaná prehliadka.
viac
27.01.2021
Nová Baňa sa pripravuje na zber kuchynského odpadu
Mesto Nová Baňa chce so zberom kuchynského odpadu začať začiatkom marca. Od pilotného projektu na jednom sídlisku radnica upustila, zber chce spustiť plošne v rámci celého mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %