Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
11.04.2023 12:35

Lučenec spúšťa prihlasovanie projektov do participatívneho rozpočtu


Námestie republiky v Lučenci. Snímka zdroj: (tasr).


Návrhy projektov do participatívneho rozpočtu mesta Lučenec bude možné predkladať od utorka (11. 4.). Na podporu občianskych projektov samospráva v tomto roku vyčlenila celkovú sumu 15 000 eur. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke.


Návrhy projektov do participatívneho rozpočtu môžu predkladať jednotlivci, občianske združenia či neziskové organizácie. Každý žiadateľ môže predložiť jeden návrh, maximálna výška príspevku pre jeden projekt predstavuje sumu 2500 eur. Projekty je možné podávať elektronicky prostredníctvom webovej stránky www.lucenec.hlasobcanov.sk.

Podávanie projektov bude otvorené do 28. apríla, nasledovať bude ich interné posúdenie či verejná prezentácia. Hlasovanie o projektoch je naplánované v polovici mája, realizácia úspešných zámerov sa uskutoční do konca novembra.

Cieľom participatívneho rozpočtu mesta Lučenec je zvýšiť záujem obyvateľov mesta o veci verejné a podporovať aktívny občiansky prístup. Jednotlivé projekty môžu byť zamerané na úpravu verejného priestoru, zlepšenie životného prostredia, voľnočasové aktivity či komunitnú infraštruktúru. Participatívny rozpočet zaviedla samospráva v roku 2019.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.01.2023
Štvrtý ročník participatívneho rozpočtu bol rekordný
Sumu 250 000 eur rozdelí Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na 53 projektov, ktoré uspeli v hlasovaní participatívneho rozpočtu pre rok 2023. Svoje hlasy vybraným občianskym a komunitným projektom zaslalo 22 000 hlasujúcich. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
28.02.2023
Verejnosť rozhodne o víťaznom projekte v rámci participácie
Verejnosť rozhodne o tom, ktorý z troch projektov bude podporený v rámci participatívneho rozpočtu mesta Humenné. Verejné hlasovanie bude spustené v stredu (1. 3.) a potrvá do 19. marca.
viac
13.03.2023
Trnavčania môžu hlasovať o investíciách do verejného priestoru
Do konca marca môžu Trnavčania zahlasovať za projekty pilotného ročníka participatívneho procesu. Ten po niekoľkých rokoch nahradil participatívny rozpočet a pozmenil pravidlá. Informovala o tom hovorkyňa radnice Veronika Majtánová.
viac
03.05.2023
O financie z rozpočtu mesta sa uchádza 18 komunitných projektov
Verejnosť bude môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré mesto Partizánske podporí financiami zo svojho rozpočtu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %