Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
18.10.2019 10:45

Literárny festival opäť podporí čítanie v rodinách


Ilustračná snímka (tasr)


Pre deti a rodičov je určený ďalší ročník košického literárneho festivalu Číta celá rodina. Na netradičné čítania, rozhovory so spisovateľmi, ako aj ďalšiu zábavu s knihou a o knihe sa môžu tešiť počas piatka a soboty (18. - 19.10.).


Podujatie organizuje Knižnica pre mládež mesta Košice, ktorá sa aj tentoraz spojila s košickými základnými školami a ďalšími programovými partnermi.       

"Opäť po roku sa vraciame s festivalom Číta celá rodina a opäť budeme čítať priamo v školách. Zapojíme každého, kto bude ochotný s nami čítať - žiakov, učiteľov aj zamestnancov škôl a rodičov," uviedla Kamila Prextová, poverená riadením Knižnice pre mládež mesta Košice. Program čítaní 9. ročníka spestrí prítomnosť festivalových hostí na každej z 20 zapojených škôl.       

V piatok podvečer sa účastníci presunú do centrálnej pobočky knižnice v Kulturparku, aby tam spoločne strávili literárny večer. "V LitParku sa o 17.30 h všetci stretneme, aby sme sa podelili o spoločné zážitky z prvého festivalového dňa. Všetkých literárnych hostí predstavíme a trošku vyspovedáme," priblížila Prextová. Druhá rodinná časť festivalu sa bude konať v sobotu od 9.00 h v LitParku, pre rodiny s deťmi bude pripravený pestrý a zábavný program.       

Z tvorcov literatúry účasť na podujatí potvrdili napríklad Lenka Riečanská, Gabriela Futová, Katarína Škorupová, ilustrátorka Katarína Ilkovičová, ktorej výstavu pobočka LitPark aktuálne ponúka, z Česka manželia Klára Walker Smolíková a Jiří Walker, ale aj Pavel Čech, ďalej Paulína Feriancová či Július Belan.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.08.2016
Triediť odpad vedia aj malé deti. Osobný príklad hrá veľkú rolu
Triedenie je nákazlivé, s deťmi triedia aj rodinní príslušníci a priatelia. Cez deti môžeme zvyšovať environmentálnu uvedomelosť rodičov. Že triediť odpad v útlom veku je možné, nám v rozhovore potvrdila Helena Burdová z Martina, riaditeľka a zriaďovateľka Súkromnej materskej školy Ďatelinka.
viac
19.09.2017
Námestie slobody opäť ožije kultúrou
Koncom augusta sa podarilo jedno z najväčších verejných priestranstiev v Bratislave oživiť kultúrnymi aktivitami a tento štvrtok 21. septembra od 18. hodiny ožije Námestie slobody znova.
viac
29.05.2018
Zámok Vígľaš pripravil rozprávkový Deň detí
Blíži sa 1. jún a s ním aj sviatok našich najmenších. Zámocký hotel The Grand Vígľaš pri tejto príležitosti pripravil na nedeľu 3. 6. bohatý program pre celú rodinu.
viac
01.06.2019
Získajte príspevok zo sociálneho programu BSK
Žiadosti je potrebné poslať do 31. júla 2019.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %