Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
03.06.2021 10:30

Liptov otvoril letnú sezónu letom v balóne


Snímka zdroj: (OOCR REGION LIPTOV).


Letná sezóna na Liptove je oficiálne otvorená. Liptáci tak urobili vskutku originálne – letom v balóne. Z vtáčej perspektívy ukázali región bohatý na množstvo atrakcií i prírodných krás a pozvali všetkých k jeho návšteve.


Na letné dovolenky sú Slováci zvyknutí aj lietať, v čase pandémie však Liptáci odporúčajú zostať zodpovední a vybrať si na dovolenku bezpečný pobyt na Slovensku, ktorý môže ozvláštniť trebárs aj let balónom...

Cestovný ruch je o zážitkoch, pohode, spoznávaní, rodine, priateľoch, známych aj menej známych miestach a množstve tých drobností, bez ktorých človek síce prežije, ale s nimi je život oveľa pestrejší a krajší. Liptov vie zaujať aj prekvapiť. Inak tomu nebolo ani 2. júna 2021, počas symbolického otvorenia letnej sezóny.

„Opäť sa nadýchnuť z plných pľúc. Slobody, radosti zo života, zdravého a liečivého horského vzduchu. Užívať si voľnosť, pohyb, zábavu i relax. Či už pešo, na bicykli, v lanovke, na lodi, paddleboarde a popritom sa oddávať  farbám, vôňam a chutiam Liptova. Motív balóna na otvorenie sezóny na Liptove sme si nevybrali náhodou. Vznesme sa opäť do výšok a vyberajme z našej pestrej domácej ponuky, ktorá urobí z dovolenky na Slovensku jedinečný zážitok. Za mňa je voľba jasná - dovolenka na Slovensku je viac ako dobrý nápad, podporíme ňou domáci cestovný ruch, našich ľudí, pre ktorých sa stal turizmus chlebom. Nehovoriac o tom, že v tejto dobe je to aj bezpečnejšia a zodpovednejšia voľba,“ povedal predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Ján Blcháč. Lety balónom sú reálnou súčasťou ponuky regiónu Liptov a nešlo len o jednorazovú aktivitu. Aj toto je dôkazom, že pestrosť ponuky regiónu nemá hraníc, hranicou na Liptove nie je ani nebo...

Liptáci sa tiež môžu pochváliť krásnymi jaskyňami, ktoré celoročne lákajú tisíce návštevníkov. Tie najznámejšie sú Demänovská jaskyňa slobody a Demänovská ľadová jaskyňa. Z útrob zeme navyše vyvierajú tunajšie termálne a liečivé pramene. Najznámejšie sú tie vo vodných parkoch Tatralandia a Bešeňová, Liptovský Ján a v Kúpeľoch Lúčky. Vody je na Liptove skutočne dosť, na splavy lákajú divoké rieky a slovenským morom je Liptovská Mara s výbornou ponukou zábavy v teplejších mesiacoch.

Je nám jasné, že aj toto leto budú hrať prím individuálny turizmus a pobyty v prírode. Takmer 1200 kilometrov značených turistických chodníkov je vhodných pre všetky vekové aj výkonnostné kategórie. Lanovky na Chopok a Malinô Brdo potešia všetkých výletov aj turistiky chtivých. Z nášho regiónu sa tiež postupne stáva cykloregión. Vyše 850 kilometrov našich značených cykloturistických trás vedie krásnymi lokalitami, navyše sieť elektronabíjacích staníc naprieč celým regiónom je vítanou pomocou aj pre nadšencov e-bikeov. Našou odpoveďou na stále rastúci záujem o prírodný turizmus je projekt Nepoznaný Liptov, cez ktorý odkrývame miesta, ktoré sú z pohľadu turizmu atraktívne, aj keď sú oveľa menej známe. Komplexná ponuka nášho regiónu je dostupná na našom webe visitliptov.sk. Návštevníci v ňom nájdu množstvo tipov, nielen takýto druh dovolenkového úletu či výletu, akým bol náš dnešný let balónom,“povedala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGION LIPTOV Darina Bartková.

Na Liptove tiež nájdete celé Slovensko vďaka parku miniatúrnych stavieb MINI SLOVENSKO v Liptovskom Jáne, dokonca celý svet zásluhou parku miniatúr svetových stavieb v ZOOKontakt pri Tatralandii v Liptovskom Mikuláši, kde nechýbajú ani zvieratá z celého sveta. V lete sa zveziete na historickom vláčiku v Ružomberku, objavíte pieskové sochy v Hrabovskej doline aj v Liptovskom Jáne, nebude chýbať ani rozprávkové podujatie naprieč celým Liptov ZA 7 HORAMI, rôzne väčšie či menšie podujatia podľa toho, ako to situácia umožní. Toto leto na Liptove je špecifické aj niečím iným - región skutočne dýcha tradíciami aj históriou a naviac, práve tento rok cestovných ruch na Liptove oslávi neuveriteľných 100 rokov.

Liptáci hovoria, že ich región treba zažiť, tak vstúpte na miesta známe aj menej známe a vychutnajte si Slovensko vo všetkých jeho podobách. Letná sezóna na Liptove je otvorená.

Otvorenie letnej sezóny financovala Oblastná organizácia cestovného ruchu REGION LIPTOV aj z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 4 000,- eur.

 

Autor: (Katarína ŠARAFÍNOVÁ, OOCR REGION LIPTOV)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.06.2021
Letnú turistickú sezónu začínajú na dolnom Zemplíne v nedeľu
Letná turistická sezóna sa na dolnom Zemplíne oficiálne začne v nedeľu 20. júla, kúpaliská v meste Strážske a obci Klokočov otvárajú svoje brány už v piatok.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
22.12.2021
Na Liptove otvoria čarovný les
Už 27. decembra otvorí na Liptove brány nová atrakcia. Tvorí ju takmer 150 tisíc svetielok a je jedinou takouto výstavou na Slovensku aj v širokom okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %