Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
06.09.2018 03:00

Leonardium - jedinečná zážitková výstava prichádza do Prešova


Ilustračný výrez plagátu


Nechajte sa inšpirovať Leonadrom Da Vinci. Jedinečná zážitková výstava Leonardium, inšpirujúca deti aj dospelých, dáva návštevníkom príležitosť zoznámiť sa s Leonardovými vynálezmi, umením a vedeckou prácou hravou a pútavou formou.


Výstava potrvá od soboty 15. septembra do 22. decembra 2018 a nájdete ju v nových priestoroch kreatívneho a interaktívneho múzea Aha! Miesto detských objavov občianskeho združenia Kreatívne vedy na Hlavnej 69 v Prešove. Interaktívna, zážitková výstava Leonardium, zaujme všetkých, ktorí sa chcú preniesť do doby a mysle Leonarda da Vinci.

 Koncept výstavy je inovatívny a prezentuje informácie o Leonardovi da Vinci vo forme zábavných hier. Nehľadajte exponáty za sklom, práve naopak, cieľom je, aby sa každé dieťa s exponátom pohralo a zažilo tak jedinečnú skúsenosť, ktorá prispeje ku kvalitnej spomienke. Toto podujatie chce prezentovať obyvateľom východoslovenského regiónu, rodinám a školám nový prístup k tráveniu voľného času s deťmi, pretože nič podobné v okolí nie je. Chce ukázať, že vieme rozvíjať myslenie a osobnosť dieťaťa cez zážitky a zvyšovať jeho záujem o vedu a inovatívne riešenia. “Chceme vytvárať originálne, nezvyčajné a výnimočné aktivity pre deti a rodiny, ktoré dokážu rozvíjať detský potenciál a priniesť rodinám radosť z poznania, radosť z aktívne stráveného tvorivého času a podporovať neutíchajúci záujem a zvedavosť detí o náš svet,” vysvetlila Petra Vancová, spoluzakladateľka občianskeho združenia Kreatívne vedy.

 V Leonardiu môžete manipulovať s modelmi vynálezov, dozvedieť sa, ako príroda inšpirovala Leonarda, postaviť Leonardov prenosný most, digitálne manipulovať a premietať obraz Mony Lisy, otestovať svoje pozorovacie schopnosti v kvíze o maliarstve, reprodukovať Leonardove výkresy, naučiť sa nové techniky kreslenia, zostavovať geometrické štruktúry a vyskúšať mnoho iných kreatívnych aktivít. Leonardium je otvorený priestor na hravé tvorenie a vynaliezanie. “Výstava Leonardium je prvou zážitkovou výstavou v Prešove a veríme, že nie poslednou. Jedná sa o pilotný projekt a stále hľadáme partnerov na jeho podporu. Veríme však v jeho udržateľnosť a na rok 2019 plánujeme ďalšie výstavy, ako aj založenie stáleho detského interaktívneho centra AHA! Miesto detských objavov, ktoré bude vytvárať kreatívne aktivity pre deti a zvyšovať ich záujem o vedu a umenie,” doplnila Vancová.

Bližšie info ohľadom výstavy nájdete tiež na www.ahadeti.sk alebo na facebook.com/ahadeti/

Autor: (ts-Prešov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.08.2018
Obete rómskeho holokaustu si uctili výstavou a darovaním krvi
Medzinárodný deň spomienky na holokaust Rómov si pripomenuli 2. augusta na Úrade Prešovského samosprávneho kraja (PSK) výstavou Porraimos – rómsky holokaust. Cieľom podujatia bolo upozorniť verejnosť na to, že nacistické zločiny boli spáchané nielen na Židoch, ale aj na Rómoch.
viac
28.03.2019
Aha! Točí sa to, nespadne to. Nová interaktívna výstava v Prešove
Detské zážitkové centrum Aha! Miesto detských objavov prináša pod názvom Aha! Točí sa to, nespadne to do Prešova novú interaktívnu výstavu “Koleso - vedecká hračka”.
viac
22.04.2020
Krajské múzeum v Prešove prešlo v čase krízy do online priestoru
Krajské múzeum v Prešove spustilo nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou.
viac
25.09.2020
Unikátne stroje Leonarda da Vinci si môže verejnosť pozrieť v lučeneckej Synagóg
Viac ako 40 replík strojov, náčrtov a diel geniálneho umelca prináša výstava Stroje Leonarda da Vinci, ktorá je od nedele 20. septembra verejnosti prístupná v lučeneckej Synagóge.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %