Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
04.01.2020 10:15

Kúpeľom Brusno hrozí strata licencie a hromadné prepúšťanie


Ilustračná snímka, zdroj: www.kupelebrusno.sk


Strata licencie a hromadné prepúšťanie hrozí Kúpeľom Brusno po tom, ako 31. decembra 2019 uplynula výpovedná lehota spoločnosti Eastern Investment Company o prenájme hnuteľného a nehnuteľného majetku.


Nutnosť disponovať materiálno-technickým vybavením je jednou z podmienok pre získanie licencie na kúpeľnú liečbu. TASR o tom informovala Monika Kozelová, zastupujúca predstavenstvo a predsedu predstavenstva kúpeľov v konkurze v oblasti PR.       

Kúpele Brusno majú okrem licencie na kúpeľnú liečbu, ktorú vydáva Ministerstvo zdravotníctva SR, aj povolenie z Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) na prevádzkovanie liečebne, sanatória pre pohybové ústrojenstvo, ambulancie kardiológie a ambulancie FBRL, na ktorých prevádzku je tiež potrebné materiálno- technické vybavenie.       

Ako Kozelová ďalej informovala, kúpele si počas celej svojej novodobej existencie prenajímali hnuteľné veci, ktoré sa nachádzajú v kúpeľnom dome Poľana. "Od roku 2014 sú všetky hnuteľné veci v majetku spoločnosti Eastern Investment Company. Tá uzatvorila s kúpeľmi dve nájomné zmluvy spolu s piatimi dodatkami, na základe ktorých mali kúpele prenajatý všetok hnuteľný majetok, ako je zariadenie izieb, jedálne, spoločenské i kancelárske priestory, ambulancie a zdravotnícke miestnosti, v ktorých sa podávajú pacientom procedúry," priblížila.      

 V lete 2019 však správca prestal platiť nájomné z platne uzatvorených zmlúv a podal žaloby, v ktorých napadol nájomné zmluvy ako nevýhodné pre kúpele. Na tieto žaloby reagovala spoločnosť a 30. septembra 2019 doručila správcovi výpovede z nájomných zmlúv. "Vzhľadom na fakt, že výpovedná lehota uplynula, kúpele od 1. januára 2020 využívajú zariadenie pravdepodobne protiprávne," dodala Kozelová.         

So stratou licencie zároveň hrozí kúpeľom hromadné prepúšťanie. V kúpeľoch je zamestnaných viac ako 120 ľudí a patria medzi najväčších zamestnávateľov v okolí.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.11.2019
Štát stratil milióny eur na nezákonnom predaji služobných bytov
Predaje služobných bytov v rezortoch vnútra a obrany boli v rozpore so zákonom a nehospodárne. Zistili to kontrolóri Najvyššieho kontrolného úradu SR počas preverovania zákonnosti predaja služobných bytov.
viac
26.06.2020
Envirorezort plánuje monitoring veľkých šeliem
Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR pod vedením Jána Budaja plánuje registráciu a monitorovanie veľkých šeliem, ktoré stratia plachosť a budú prejavovať synantropné správanie.
viac
30.01.2021
Sektor cestovného ruchu kolabuje a prepúšťa
Na každé jedno pracovné miesto v cestovnom ruchu je z pohľadu praxe naviazaných ďalších desať. Cestovný ruch na Liptove a vo Vysokých Tatrách kvôli pandémii kolabuje a vo veľkom prepúšťa. Najväčší zamestnávateľ v cestovnom ruchu ohlásil hromadné prepúšťanie.
viac
14.03.2022
Bratislava sa obáva, že pre zmeny v zákone stratí kontrolu nad rozvojom mesta
Mesto Bratislava sa obáva straty kontroly nad rozvojom hlavného mesta a výstavbou na jeho území. Ohrozená je podľa magistrátu jeho kľúčová kompetencia, a to vydávanie záväzných stanovísk k investičnej činnosti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %