Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.08.2019 11:45

Festival Stretnutie Goralov v Pieninách už deviatykrát


Ilustračný výrez plagátu


Na severe Spiša sa koná festival Stretnutie Goralov v Pieninách, ktorý už tradične spája milovníkov ľudovej hudby a folkrockovej zábavy. „Deviaty ročník podujatia sa je dnes, v sobotu 17. augusta, v areáli kúpeľov Smerdžonka v Červenom Kláštore.


Hudbu, jedlo, zábavu a jedinečnú atmosféru si môžu návštevníci vychutnať v nádhernom prostredí pieninskej prírody,“ upozornil na to manažér festivalu Štefan Kollár zo skupiny Kollárovci.       

Celodenný program sa začal o 9. hodine sprístupnením areálu a odštartoval sa o dve hodiny neskôr slávnostnou svätou omšou. Moderátorom podujatia je Štefan Skrúcaný, programom bude hostí spoločne s ním sprevádzať ľudový rozprávač Jožko Jožka. Slovenskú skupinu Kollárovci si fanúšikovia vychutnajú vo dvoch vstupoch, vyvrcholením programu bude večerný koncert kapely Gladiátor. „Návštevníci sa môžu tešiť nielen na kvalitné hudobné vystúpenia a vynikajúcu atmosféru, čakajú ich aj bohatý sprievodný program a tradičné gurmánske hody,“ dodáva Kollár.       

Cyklický festival je podľa organizátorov prelomovým v oblasti zachovávania ľudovej kultúry, tradícií, hodnôt a kultúrneho dedičstva. Vysoká návštevnosť podľa manažéra podujatia každoročne potvrdzuje, že udržiavanie ľudovej hudby, zábavy a tradícií nielen Goralov, ale aj našich predkov má čoraz viac priaznivcov. Bližšie informácie o podujatí nájdu záujemcovia na internetovej stránke festivalu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.03.2016
Medzinárodný folklórny festival Myjava 2016 ponúkne 40 programov
Takmer 40 scénických i nescénických programov pre všetky vekové kategórie prinesie tohtoročný 57. ročník medzinárodného folklórneho festivalu Myjava 2016.
viac
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
09.08.2016
Pozvánka na 23. ročník Hornotoryského festivalu Jána Lazoríka 2016
V areáli Centra ľudovej kultúry – amfiteátri v Krivanoch sa 12. a 13. augusta uskutoční 23. ročník Hornotoryského folklórneho festivalu Jána Lazoríka 2016.
viac
22.11.2016
Festival Iné cesty predstaví autentické zákutia Zeme
Občianske združenie SOSNA organizuje už jubilejný 10. ročník festivalu Iné cesty, zameraného na hlbšie poznanie autentických zákutí našej Zeme.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %