Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.11.2022 08:25

KSK zrekonštruoval most za obcou Novosad, práce stáli 219 000 eur


Ilustračná snímka.


Košický samosprávny kraj (KSK) ukončil v novembri rekonštrukciu mosta na ceste II/552 za obcou Novosad v okrese Trebišov. Jeho obnova sa začala v júni tohto roka a stála viac ako 219 000 eur, informoval v utorok Úrad KSK.


Rekonštrukciu si vyžiadal zlý stavebnotechnický stav mosta. Medzi najväčšie problémy patrilo, že na mostných krídlach dochádzalo k rozpadu a odlamovaniu betónu a vzniku trhlín, poškodená bola aj hydroizolácia. Vek sa podľa kraja podpísal aj pod vypadanú výplň styčných škár konštrukcie či skorodované a chýbajúce zábradlie.

Stavebné práce pozostávali z búrania mostného zvršku a konštrukčných častí. V prechodovej oblasti stavbári vybudovali drenážne vrstvy a nové mostné krídla. V rámci mostného zvršku realizovali novú hydroizoláciu, vrstvy vozovky, odvodnenie mosta a zábradľové zvodidlá. Záverečné práce obsahovali úpravu okolia, zhotovenie vodorovného dopravného značenia a umiestnenie tabúľ s identifikačným číslom mosta.

Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku sa pod zlý technický stav mosta z roku 1986 podpísala hlavne intenzita dopravy. "Okrem skorodovaných častí a zatekania mosta sa na vozovke začali vyskytovať trhliny, hrbole a poklesy. Som rád, že práce sa podarilo dokončiť v stanovených termínoch a že Zemplínčania nemuseli absolvovať obchádzku. Obnova sa realizovala po poloviciach vždy v jednom jazdnom pruhu," uviedol. Rekonštrukciu zabezpečila Správa ciest KSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2017
Most Ružín by po rekonštrukcii mohli otvoriť 10. decembra
Práce na odstránení havarijného stavu mosta Ružín v týchto dňoch vrcholia. Ak zaťažovacia skúška dopadne dobre a stavebný úrad vydá kolaudačné rozhodnutie, prvé autá by cez most mohli prejsť 10. decembra 2017. Informoval o tom Úrad Košického samosprávneho kraja (KSK).
viac
11.05.2020
KSK chce zrekonštruovať most nad železničnou traťou za obcou Kluknava
Most nad železničnou traťou Košice - Žilina za obcou Kluknava v okrese Gelnica plánuje Košický samosprávny kraj (KSK) zrekonštruovať, aktuálne vyhodnocuje ponuky predložené v rámci verejného obstarávania.
viac
29.11.2021
Košický kraj dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom
Košický samosprávny kraj (KSK) v týchto dňoch dokončil rekonštrukciu mosta medzi Malým Horešom a Pribeníkom v Trebišovskom okrese. Počas obnovy narazil zhotoviteľ na tekuté piesky, pôvodnú projektovú dokumentáciu tak museli prepracovať.
viac
29.12.2022
Zrekonštruovaný most v Sečovciach už slúži motoristom
Košický samosprávny kraj (KSK) po siedmich mesiacoch ukončil v Sečovciach komplexnú rekonštrukciu mosta cez miestny potok Trnávka na Širokej ulici. Pre motoristov aj peších je otvorený od 22. decembra. Informoval o tom v stredu hovorca KSK Michal Hudák.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %