Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
14.04.2020 02:30

Kríze sa najlepšie čelí tvárou v tvár


Aplikácia Cisco Webex Meetings má prehľadné rozhranie, takže účasť na videokonferencii si nevyžaduje zdĺhavé zaškolenie účastníkov.


Situácia s pandémiou COVID-19 sa mení každý deň. Aby mestá a kraje ochránili svojich obyvateľov, musia rýchlo prijímať kvalitné opatrenia. Na tých sa však nedá dohodnúť bez diskusie – no ako všetko dôkladne prebrať, ak sa nemáme stretávať?


Spoločnosť Cisco si uvedomuje, že dnes v prvej línii stoja nielen zdravotníci, záchranári a iné nenahraditeľné profesie; dôležitú rolu zohrávajú aj predstavitelia miestnych samospráv a verejnej správy. Aj preto sa rozhodla, že podá pomocnú ruku a bezplatne samosprávam ponúkne niektoré svoje riešenia, ktoré im pomôžu prekonať náročné obdobie. Riešenie na komunikáciu a spoluprácu Cisco Webex Meetings umožní jednoduchšie koordinovať potrebné úsilie, bezplatné bezpečnostné riešenia zase komunikáciu samospráv pomôžu ochrániť.

Vidieť sa bez zdravotného rizika

Kríze sa najlepšie čelí v tíme. Pre správne rozhodnutia treba poznať názory odborníkov a krízového štábu; na efektívne opatrenia treba byť v kontakte s výkonnými zložkami. Konferencie cez telefón síce všetkých dokážu prepojiť, no nie sú plnohodnotnou náhradou osobného kontaktu. Väčšinu informácií vnímame zrakom a očný kontakt, či možnosť sledovať tvár hovoriaceho, jeho mimiku a gestikuláciu sú neoddeliteľnou súčasťou komunikácie.

Pomocou riešenia Cisco Webex Meetings môžu predstavitelia samospráv aj na diaľku komunikovať s ostatnými zástupcami mesta, kraja, štátu, zriaďovaných organizácií alebo krízového štábu ako naživo, no bez zdravotného rizika. Kvalitné video umožní organizovať operatívne virtuálne schôdzky so všetkými potrebnými účastníkmi a riešiť organizačné záležitosti hneď, ako si ich situácia vyžiada; všetkým prítomným navyše dáva pocit, akoby sa nachádzali v jednej miestnosti.

Pokročilé možnosti spolupráce

Možnosť stretnúť sa tvárou v tvár i na diaľku však nie je jedinou výhodou technológií. Cisco Webex Meetings účastníkom schôdzky umožňuje deliť sa o obrazovku, vymieňať si súbory alebo na nich v reálnom čase spolupracovať, ponúka im virtuálnu tabuľu na kreslenie poznámok či možnosť posielať si i počas virtuálnej schôdzky textové správy.

Nezáleží pritom na tom, kde sa účastníci nachádzajú - stačí im laptop, smartfón alebo akékoľvek iné zariadenie s pripojením na internet.

Na získanie bezplatného účtu sa stačí zaregistrovať priamo na stránke riešenia https://cart.webex.com/sign-up-webex. Pre väčšie samosprávy alebo celé samosprávne kraje, ktoré potrebujú naraz koordinovať stovky ľudí, je k dispozícii na 90 dní bezplatne najvyššia verzia nástroja Cisco Webex. Na získanie licencie a pomoc pri nasadení v tomto prípade treba kontaktovať tím Cisco na e-mailovej adrese webex.verejnasprava@cisco.com.

Bezpečná komunikácia

Aby však samosprávy mohli výhody riešenia využiť naplno, musia mať istotu, že aj v súčasnom oslabenom prostredí môžu komunikovať bezpečne. Cisco preto ponúka aj bezplatné licencie na bezpečnostné riešenia Cisco Umbrella, ktoré je prvou líniou obrany, Duo Security, ktoré umožňuje overenie totožnosti pred pripojením k aplikáciám a Cisco AnyConnect Secure Mobility Client, ktorý umožňuje pracovať bezpečne odkiaľkoľvek a na akýchkoľvek zariadeniach.

Autor: (Cisco)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.03.2020
SK8: V krátkom čase bude nevyhnutné prijať viaceré legislatívne opatrenia
Súčasná krízová situácia vyvolaná šírením koronavírusu a následné opatrenia súvisiace s aktivovaním núdzového stavu výrazne obmedzujú aj riadne fungovanie zastupiteľských orgánov krajskej, ako aj miestnej samosprávy.
viac
08.04.2020
Zastupiteľstvá obcí i krajov budú môcť rokovať aj cez videokonferencie
Obecné i krajské zastupiteľstvá budú môcť zasadať počas krízovej situácie aj prostredníctvom videokonferencie. Vo výnimočných prípadoch budú môcť zastupiteľstvá obcí hlasovať formou per rollam.
viac
11.04.2020
ZMOS vyrokoval bezplatný systém pre samosprávy
V aktuálnom období je nesmierne dôležitá komunikácia, ktorá sa stále viac presúva z osobných stretnutí a rokovaní do virtuálneho prostredia. Združenie miest a obcí Slovenska uvítalo ponuku spoločnosti Microsoft a prichádza k samosprávam s technologickými riešeniami.
viac
11.06.2020
ZMOS pripravuje analýzu majetku a investícií miest a obcí
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje analýzu majetku a investícií samospráv. Dokument bude svojim zameraním prvý svojho druhu, ktorý ponúkne komplexné spracovanie dáta a informácie spojené s nadobudnutím a zhodnocovaním majetku miest a obcí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %