Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
06.12.2021 08:00

Krajskí poslanci sa budú zaoberať rozpočtom i grantovými schémami


Sídlo PSK.


Celkovo 42 bodov rokovania majú poslanci v programe najbližšieho, v poradí 31. zasadnutia Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK). V pondelok (6. 12.) sa stretnú poslednýkrát v tomto roku.


Rozhodovať budú o návrhu rozpočtu na roky 2022 – 2024, ale tiež o grantových schémach, či o predložení žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP). Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová.

Novinkou v rámci dotačného programu bude participatívny rozpočet. O smerovaní financií do regiónov tak budú môcť rozhodovať už aj samotní občania Prešovského kraja. Výzva Mikroprogram PSK mení názov na Výzva poslancov PSK. V rámci nej a v rámci Výzvy predsedu PSK pribudne nový podprogram – rodinná samospráva.

Poslanci PSK sa budú zaoberať tiež schválením žiadostí o nenávratné finančné príspevky (NFP) pre cykloprojekt Poloniny Trail v úseku Stakčín, Ulič – Uličské Krivé, či Starina – bývalá obec Ruské.

"Predmetom rokovania bude aj návrh investičného plánu kapitálových výdavkov pre Správu a údržbu ciest PSK na rok 2022. Medzi plánovanými investíciami vo výške 6 000 000 eur sú zahrnuté opravy viacerých mostov, ale aj rekonštrukcie ciest. V investičnom pláne sa nachádza napríklad rekonštrukcia cesty Dobrá – Malá Domaša, Jánovce – Ľubica, rekonštrukcia križovatky ciest Veľký Slavkov – Mlynica či križovatky Lesík Delostrelcov v Prešove," uviedla Jeleňová.

Okrem iného budú krajskí poslanci schvaľovať aj predloženie žiadosti o NFP v rámci tretej etapy iniciatívy Catching-up Regions pre desať vybraných stredných odborných škôl v kraji. Zaoberať sa budú tiež predložením žiadosti o poskytnutie príspevku v rámci výzvy Fondu na podporu športu na účel výstavby novej telocvične pre Gymnázium v Starej Ľubovni.

Rokovanie Zastupiteľstva PSK bude prebiehať online formou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.03.2020
Rokovanie zastupiteľstiev v aktuálnom období
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s organizovaním rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto období dáva do pozornosti nasledovné.
viac
18.05.2020
Poslanci TTSK budú opäť rokovať prostredníctvom videokonferencie
Rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, ktoré je naplánované na stredu 20. mája 2020, sa uskutoční prostredníctvom videokonferencie. Župa využije túto možnosť po druhýkrát.
viac
25.05.2020
Na Zastupiteľstve PSK budú rokovať o rozpočte a cyklodoprave
Úprava rozpočtu a stratégia rozvoja cyklodopravy sú hlavné témy rokovania prešovských krajských poslancov na ich 20. zasadnutí v pondelok 25. mája.
viac
03.06.2020
Kežmarskí poslanci sa zaoberali zmenou rozpočtu a menovali aj náčelníka MsP
Mestské zastupiteľstvo v Kežmarku sa zaoberalo plánovanou zmenou rozpočtu, ktorý ovplyvnila pandémia, vymenovaním nového náčelníka mestskej polície (MsP) či znížením poplatku za prenosnú parkovaciu kartu pre prevádzkovateľov ubytovacích zariadení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %