Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.05.2023 08:25

Kraj stavia vo Vyšných Repašoch nový most, nahradí pôvodný z roku 1947


Ilustračná snímka: (tasr).


Približne 76-ročný most vo Vyšných Repašoch v okrese Levoča, ktorý bol v zlom stavebno-technickom stave, je minulosťou. Prešovská krajská samospráva na jeho mieste buduje nový objekt, stavbu ktorého financuje z vlastných zdrojov.


Sú vo výške viac ako 525 000 eur. Práce na novom premostení potoka chcú ukončiť ešte v auguste tohto roka. Informovala o tom Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu Prešovského samosprávneho kraja (PSK).

Na stavbe sa už zrealizovala demolácia jestvujúceho mosta, vyhotovili sa pažené stavebné jamy a zatrubovanie potoka. Pristúpilo sa tam k zriadeniu dočasnej obchádzky s dopravným značením a doprava sa presmerovala.

"V najbližšom období sa v rámci investičnej akcie plánujú vytýčiť a vybudovať základové pásy aj železobetónové rímsy pre nový objekt. Následne sa osadí oceľová nosná konštrukcia a pristúpi sa k vybudovaniu zhutneného zásypu tejto konštrukcie a tiež mostného zvršku," povedala Lehotská.

V ďalšej fáze budú súčasťou prác, ktoré dozoruje Správa a údržba ciest PSK, úpravy potoka, opevnenie svahov a napokon aj budovanie schodiska. V samotnom závere dôjde k osadeniu bezpečnostných zariadení a úprave, respektíve revitalizácii plôch zasiahnutých výstavbou.

Predmetné práce na novom mostnom objekte s dĺžkou premostenia 3,2 metra by sa mali realizovať celkovo 180 kalendárnych dní. Kraj predpokladá ich ukončenie do augusta 2023.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2021
Prešovský kraj preinvestoval vo Veľkom Šariši vyše jeden milión eur
Vo Veľkom Šariši už majú dokončenú rekonštrukciu jediného mosta pre motoristov, ktorý spája oba brehy Torysy. Hotové sú už aj práce smerom na Medzany i Kanaš i na svetelnej križovatke. Prešovský samosprávny kraj tu preinvestoval celkovo 1,13 miliónov eur.
viac
19.07.2022
Oprava 76-ročného mosta v obci Okrúhle stála takmer 185 000 eur
Kompletnou rekonštrukciou prešiel v uplynulých dňoch 76-ročný most v obci Okrúhle v okrese Svidník.
viac
15.04.2023
Kraj spustil modernizáciu 65-ročného mosta pred Jalovou
Most z roku 1958 vedúci cez potok pred obcou Jalová dostane nový šat. V rámci naplánovaných prác sa zrekonštruuje samotné mostné teleso, ako aj predmetná cesta, kde dôjde k rozšíreniu jazdného pruhu.
viac
28.08.2023
V Raslaviciach prešiel opravou most aj časť vozovky za viac ako 214 600 eur
Poškodená lávka na moste v Raslaviciach v okrese Bardejov je zrekonštruovaná. Opravené sú tu aj dva cestné úseky, ktoré boli značne poznačené trhlinami a nerovnosťami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %