Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
19.04.2022 08:25

Kraj investuje do opravy mosta pred Raslavicami viac ako 330 000 eur


Ilustračná snímka.


Celkovo 334 281 eur investuje do opravy mosta pred obcou Raslavice v Bardejovskom okrese Prešovský samosprávny kraj (PSK). Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) s rekonštrukciou mosta začala koncom marca.


Ako informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.

Dôvodom opravy mosta je jeho nefunkčná izolácia a s tým súvisiace zatekanie vody do nosnej konštrukcie objektu, ako aj jeho rozpadávajúce sa betónové rímsy. Má tiež skorodované zábradlie, nefunkčné podpovrchové mostné závery a chýbajú tu odvodňovače.

"Na moste budú odstránené zistené poruchy, a to prostredníctvom jeho celkovej rekonštrukcie, ako aj opravy priľahlej cestnej komunikácie. Vykoná sa sanácia základov mosta, zhotovia zaisťovacie prahy a kamenná dlažba koryta toku a most sa rozšíri," priblížila Jeleňová s tým, že po rekonštrukcii sa okrem iného zvýši i bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danom úseku cesty.

Počas rekonštrukcie platia v danom úseku dopravné obmedzenia v podobe čiastočnej uzávery cesty. "Doprava, ktorá je obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu, je regulovaná prenosným dopravným značením. Účastníci cestnej premávky tu musia počítať aj so zníženou povolenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu," dodala Jeleňová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.10.2021
Prešovský kraj preinvestoval vo Veľkom Šariši vyše jeden milión eur
Vo Veľkom Šariši už majú dokončenú rekonštrukciu jediného mosta pre motoristov, ktorý spája oba brehy Torysy. Hotové sú už aj práce smerom na Medzany i Kanaš i na svetelnej križovatke. Prešovský samosprávny kraj tu preinvestoval celkovo 1,13 miliónov eur.
viac
31.10.2022
PSK modernizuje dva mosty a šesť kilometrov ciest v okrese Sabinov
Prešovský samosprávny kraj (PSK) modernizuje ďalšie cesty a mosty aj v okrese Sabinov. Pri Sabinove sa zároveň rieši problém na úseku s nedostatočným odvodnením.
viac
15.04.2023
Kraj spustil modernizáciu 65-ročného mosta pred Jalovou
Most z roku 1958 vedúci cez potok pred obcou Jalová dostane nový šat. V rámci naplánovaných prác sa zrekonštruuje samotné mostné teleso, ako aj predmetná cesta, kde dôjde k rozšíreniu jazdného pruhu.
viac
28.08.2023
V Raslaviciach prešiel opravou most aj časť vozovky za viac ako 214 600 eur
Poškodená lávka na moste v Raslaviciach v okrese Bardejov je zrekonštruovaná. Opravené sú tu aj dva cestné úseky, ktoré boli značne poznačené trhlinami a nerovnosťami.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %