Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.05.2021 07:45

Kraj otvoril dotačnú výzvu, má na ňu vyčlenených 450 000 eur


Snímka zdroj: (TTSK).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Cieľom je podporiť aktivity, akcie a činnosť organizácií a obcí, ktoré zabezpečujú udržateľný a inkluzívny rozvoj regiónu. „Nový fond je nástrojom na podporu rozvoja a propagácie kraja. Vyčlenili sme doň 450 000 eur. V tejto výzve sa zameriavame predovšetkým na podporu väčších projektov a akcií, ktoré môžu byť mimoriadnym prínosom pre celý kraj a jeho obyvateľov,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Oblasti, v ktorých môžu byť projekty úspešné, sa týkajú všeobecného rozvoja regiónov, zlepšenia podnikateľských zručností, udržania zamestnanosti alebo rekonštrukcie infraštruktúry. Finančne podporené budú projekty s celoregionálnym a nadregionálnym charakterom, také ktoré potrebujú väčšie finančné krytie.

„V súťaži nápadov sú vítané návrhy inovatívnych riešení zamerané na zlepšenie kvality života v jednotlivých regiónoch. Financie sú určené aj na projekty spojené s revitalizáciou verejných priestranstiev, podporou práce s mládežou a spoločnosťou, ale aj adaptáciou na zmeny klímy,” doplnil predseda TTSK.

Oprávnenými žiadateľmi sú mestá a obce, právnické a fyzické osoby - podnikatelia, ktoré pôsobia na území Trnavského kraja, respektíve poskytujú služby jeho obyvateľom.

Záujemcovia môžu žiadosti predkladať elektronicky cez formulár dostupný na trnava-vuc.sk/13475-sk/2021. Termín ukončenia prvého kola zberu žiadostí je 31. mája a druhého kola až 31. augusta 2021. Minimálna výška grantu je 10 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
11.06.2021
V prvom kole župa rozdelila 300 tisíc eur z Fondu na rozvoj TTSK
Trnavská župa vyhodnotila prvé kolo premiérového ročníka výzvy na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Z celkového objemu 450 tisíc eur, ktoré sú vyčlenené na túto výzvu, bolo v prvom kole rozdelených 300 tisíc eur.
viac
21.03.2023
TTSK vypísal výzvu na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus
O dotácie na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu uchádzači žiadať do 24. marca. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %