Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.03.2023 03:20

TTSK vypísal výzvu na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus


Ilustračná snímka.


O dotácie na projekty podporujúce regionálny rozvoj a turizmus v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) môžu uchádzači žiadať do 24. marca. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Samosprávny kraj rozdelí medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia, ktoré pôsobia v oblasti regionálneho rozvoja a cestovného ruchu, sumu pol milióna eur. "Jednou z priorít je rozvoj cestovného ruchu, turizmu a zvyšovania atraktivity kraja. Po skúsenostiach z minulých rokov som presvedčený, že podporené projekty majú zmysel. Zvyšujú kvalitu života a podporia podnikanie aj zamestnanosť," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Cieľom je podporiť projekty zamerané na zvyšovanie atraktivity územia a zatraktívnenie regiónov pre domácich a zahraničných návštevníkov. Môže ísť napríklad o iniciatívy spojené s rekonštrukciou národných kultúrnych pamiatok, rozvojom a budovaním infraštruktúry cestovného ruchu, alebo aj o vývoj a realizáciu aplikácií na zlepšenia kvality života. Žiadosti môžu záujemcovia podávať elektronicky prostredníctvom webovej stránky.

Úspešní žiadatelia získajú dotáciu vo výške od 3000 do 50 000 eur. "V kontexte náročnej hospodárskej situácie sa samospráva rozhodla znížiť mieru spolufinancovania žiadateľov, pričom ide o pokles z desiatich na päť percent z celkovej výšky poskytnutej dotácie. Celková alokácia je regionálne rozdelená po okresoch, a to na základe počtu ich obyvateľov," doplnil vedúci organizačného oddelenia Ján Raclavský.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.10.2020
Na projekty regionálneho rozvoja vyčlenil kraj pol milióna eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil na podporu regionálneho rozvoja v nasledujúcom roku pol milióna eur. Podávať žiadosti je možné elektronicky do 30. novembra.
viac
16.03.2021
Výzva na podporu regiónov pre mimovládne organizácie
Rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie pomôže rozvoju regiónov dotáciou 1,1 milióna eur pre projekty mimovládnych organizácií. Vyhlasuje novú výzvu na predkladanie žiadostí o štátnu dotáciu na podporu rozvoja regiónov.
viac
03.05.2021
Kraj otvoril dotačnú výzvu, má na ňu vyčlenených 450 000 eur
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
11.03.2023
TTSK podporí regionálny rozvoj a turizmus, vyčlenil na to pol milióna eur
Dotačnú výzvu na podporu regionálneho rozvoja a turizmu otvoril Trnavský samosprávny kraj (TTSK) na jeho území. Medzi miestne akčné skupiny či občianske združenia rozdelí financie v objeme 500.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %