Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.05.2021 08:20

Košice chcú do tvorby nového programu rozvoja zapojiť aj verejnosť


Mesto Košice. Snímka zdroj: (archív ON).


Mesto Košice v týchto dňoch spúšťa kampaň "Scenár pre Košice". Jej cieľom je v spolupráci s neziskovou organizáciou Creative Industry Košice zapojiť verejnosť do tvorby nového Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja.


Uvedený program má určiť budúcnosť mesta a jeho okolia v dôležitých oblastiach života obyvateľov. Mesto na základe neho plánuje v nasledujúcich siedmich rokoch využívať eurofondy a uskutočňovať aj investície zo svojho rozpočtu.

Verejnosť sa do týchto aktivít bude môcť zapojiť v niekoľkých fázach. „Prvou možnosťou je vyplniť dotazník na www.scenarprekosice.sk. V ňom môžu obyvatelia mesta vyjadriť svoje predstavy o tom, ako by mali vyzerať Košice v budúcnosti a do akých konkrétnych oblastí by sa mal sústrediť rozvoj nášho mesta,“ uvádza magistrát s tým, že neskôr budú nasledovať diskusie a verejná prezentácia s možnosťou pripomienkovania.

Podľa primátora Jaroslava Polačeka je plán rozvoja pre mesto kľúčový. „Ovplyvní, ktorú školu či domov sociálnych služieb zrenovujeme, kde postavíme cyklotrasu či zastávku MHD a ako budeme ochraňovať zelené plochy. Musí slúžiť všetkým občanom, preto chceme poznať čo najviac názorov a nápadov. Chceli by sme zapojiť všetky skupiny v meste. Zaujíma nás, čo trápi seniorov aj teenagerov,” povedal.

Nový plán hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Košice vznikne v spolupráci so 40 obcami v okolí, ktorých obyvatelia sa takisto môžu angažovať pri jeho tvorbe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.10.2019
Plány župy budú prerokované aj s verejnosťou
Jedným z kľúčových dokumentov Bratislavského samosprávneho kraja je aj Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja BSK (PHSR BSK). Rozvojové strategické aktivity na území bratislavskej župy v ňom obsiahnuté sú zásadné aj pre čerpanie eurofondov.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
15.01.2021
Verejnosť môže pripomienkovať stratégiu hospodárskeho a sociálneho rozvoja BSK
Rastúca urbanizácia, zvyšujúci sa vek obyvateľov, zhoršujúca sa dopravná situácia, či nedostatok v miest v školách, škôlkach i zariadeniach sociálnych služieb, alebo nedostatok lekárov. Aj na tieto témy reaguje pripravovaná stratégia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).
viac
17.06.2021
Zasadala Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj BSK
V stredu 16. júna zasadla v priestoroch Úradu BSK už po štvrtýkrát Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %