Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.09.2023 09:00

Konferencia SIEA: Vykurovanie, klimatizácia a kvalita vnútorného prostredia


Pozvánka na konferenciu Vykurovanie, klimatizácia a kvalita vnútorného prostredia


Ako pripraviť projekty, v ktorých obnova budov neskončí len zateplením? A do akej miery sa dá znížiť spotreba energie a zároveň zabezpečiť vnútorná pohoda? To sú hlavné témy konferencie, ktorú 19. a 20. septembra 2023 organizuje Slovenská inovačná a energetická agentúra.


„Európska a štátna podpora bola v minulosti určená takmer výhradne na zníženie spotreby energie a využívanie obnoviteľných zdrojov. Aktuálne a pripravované možnosti pomoci sú podstatne širšie. Vo viacerých podporných mechanizmoch sa našiel spôsob, ako financovať aj súvisiace opatrenia a dostať kvalitu vnútorného prostredia do centra pozornosti. Máme jedinečnú príležitosť žiť v zdravých efektívnych budovách, tak ju nepremárnime. O tom, prečo je to dôležité, budeme hovoriť na našej konferencii,“ uviedol generálny riaditeľ SIEA Stanislav Jurikovič.

Podujatie, ktoré SIEA pripravuje v rámci projektu bezplatného energetického poradenstva ŽIŤ ENERGIOU, je určené pre vlastníkov verejných aj súkromných budov, ktorí sa zaujímajú o obnovu alebo uvažujú o novej výstavbe.

Na konferencii sa bude hovoriť o existujúcich a nových podmienkach financovania, ktoré prevádzkovateľov motivujú zamerať sa na komplexnú obnovu a umožňujú realizovať aj zelené opatrenia. Účastníci sa dozvedia, aké sú aktuálne a plánované povinnosti pri prevádzke vykurovacích a klimatizačných systémov, ale aj čo ukázali kontroly v tejto oblasti.

Hlavnú časť programu tvoria prezentácie o najnovších trendoch pri využívaní technických zariadení budov. Vysvetlené budú prínosy aj vhodné kombinácie zariadení, ale aj funkcie dôležitých komponentov. K dispozícii budú aj praktické príklady, ako zabezpečiť inteligentné vykurovanie, účinné vetranie a chladenie a zdravé osvetlenie. Samostatná prezentácia bude venovaná systémom riadenia, ktoré umožňujú udržateľnú správu a prevádzku nehnuteľností.

Konferencia sa uskutoční 19. – 20. septembra 2023 v hoteli AquaCity Poprad. Záujemcovia o účasť sa môžu na podujatie prihlásiť prostredníctvom registračného formulára na stránke www.siea.sk. Vstup a ubytovanie v mieste konania konferencie, ktorá je organizovaná v rámci projektu ŽIŤ ENERGIOU, je pre zaregistrovaných záujemcov bezplatný. Registrácia je otvorená do naplnenia kapacity. Po skončení podujatia budú k dispozícii prezentácie aj videozáznam z konferencie.

Kontaktné údaje:

Sylvia Pálková, riaditeľka odboru internej a externej komunikácie

e-mail: sylvia.palkova@siea.gov.sk

Slovenská inovačná a energetická agentúra

web: www.siea.sk

 

 

 

 

 

 

 

Rady odborných konzultantov SIEA je možné využiť bezplatne v konzultačných centrách ŽIŤ ENERGIOU v Bratislave, Trenčíne, Žiline, Banskej Bystrici a v Košiciach alebo na poradenskej linke 0800 199 399.

 

Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) je štátnou príspevkovou organizáciou, ktorej zriaďovateľom je Ministerstvo hospodárstva SR. SIEA poskytuje špecializované činnosti v oblasti energetiky a inovácií, pôsobí ako sprostredkovateľský orgán a implementačná agentúra pre štrukturálne fondy EÚ a zároveň plní úlohy technologickej agentúry.

 

Autor: (SIEA)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2016
Projekt Smart City zmodernizuje mesto a jeho služby
Z Nitry by sa v budúcnosti malo stať inteligentné a moderné mesto. Vďaka projektu Smart City sa má zmeniť na sídlo, ktoré produkuje minimum emisií, šetrí zdroje, je energeticky efektívne a je schopné poskytnúť svojim obyvateľom vysokú kvalitu života.
viac
03.06.2020
BBSK chce zlepšiť kvalitu ovzdušia, ľudí bude učiť aj to, ako správne kúriť
Na Štefánikovom nábreží v Banskej Bystrici zaznamenali meteorológovia počas januára 2020 prekročené limity priemernej koncentrácie emisií tuhých častíc PM 10 celkovo 15-krát. V meste Jelšava k takémuto prekročeniu hodnôt prišlo počas januára celkovo 18-krát.
viac
15.03.2021
Nitra chce postupne budovať modrozelenú infraštruktúru
Mesto Nitra sa chce v budúcnosti koncepčne venovať budovaniu takzvanej modrozelenej infraštruktúry. Ide o systém vodného hospodárstva, ktorý pomáha zadržiavať v krajine vodu a pomáha tiež predchádzať povodniam.
viac
19.10.2023
SIEA: Hľadajú ľudí, ktorí chcú pomáhať svojim regiónom
V Slovenskej inovačnej a energetickej agentúre hľadajú ľudí, ktorí chcú pritom svojim regiónom pomôcť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %